Hirdetés
Hirdetés

Felmérés: a romániai munkavállalók a járványhelyzethez igazítják a nyári szabadságukat

Felmérés: a romániai munkavállalók a járványhelyzethez igazítják a nyári szabadságukat Életmód

A romániai munkavállalók továbbra is a járványhelyzethez igazítják a nyári szabadságukat, 42 százalékuk a korlátozások függvényében választ úti célt – írta kedden az Agerpres hírügynökség egy munkaerő-közvetítő cég által végzett felmérés következtetéseit ismertetve.

Hirdetés
Hirdetés

Az internetes felületen végzett kutatás szerint a romániai alkalmazottak 57 százaléka oltatta be magát koronavírus ellen. 30 százalékuk csak azért, hogy utazhasson, 70 százalékuk viszont mindenképpen beoltatta volna magát.

A felmérés résztvevőinek fele egyáltalán nem tart attól, hogy pihenőszabadságán fertőzésveszélynek tenné ki magát, 28 százalékuk szerint viszont veszélyes mértékben lazították a korlátozásokat, és a többség már nem tartja be a higiéniai és távolságtartási előírásokat. A válaszadók 19 százaléka amiatt aggódik, hogy a járvány újabb hulláma keresztülhúzza nyaralási terveit.

A román munkavállalók 54 százaléka már megtervezte a szabadságát, 15 százalékuk pedig azt mondta, nem készül sehova. Szabadságát a válaszadók 42 százaléka belföldi nyaraláson tervezi eltölteni, 18 százalékuk külföldre (is) készül, 11 százalékuk pedig nem szándékozik elhagyni a települést, ahol él.

A válaszadók 80 százaléka nem készül részt venni egyetlen zenei fesztiválon vagy más tömegrendezvényen sem. A részvételi szándéktól függetlenül 38 százalékuk egyetért a fesztiválok engedélyezésével, amennyiben azokon csak beoltottak vesznek részt, 37 százalékuknak az ellen sem lenne ellenvetése, ha a részvételt nem kötnék a beoltottsághoz, 26 százalékuk szerint viszont az ilyen tömegrendezvények mindenképpen fertőzésveszélyt jelentenek, és nem éreznék ott biztonságban magukat.

A felmérés több mint 1100 internettel rendelkező munkavállaló válaszai alapján június végén, július elején készült.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük