Felhívás!

Ezért lehet jobb az immunrendszerük az anyatejes babáknak

Ezért lehet jobb az immunrendszerük az anyatejes babáknak Életmód

A Birminghami Egyetem kutatása most fényt deríthet arra, hogy miért jobb az immunrendszerük azoknak a babáknak, akiket anyatejjel, és nem tápszerrel etetnek – olvasható az Eurekalert portálon megjelent sajtóközleményben.

A pozitív összefüggésről már jó ideje tudunk: korábbi kutatások kimutatták, hogy az anyatejes babák egészségesebbek, felnőtt korban is jobb az immunrendszerük, kevesebb eséllyel alakul ki náluk asztma, elhízás, vagy autoimmun betegségek, mint azoknál a gyerekeknél, akiket tápszerrel tápláltak.

A brit szakértők most kiderítették, hogy az úgynevezett szabályozó T-sejtek az anyatejes babák szervezetében az első három hét alatt nagyon megszaporodnak, majdnem kétszer annyi van belőlük a gyerekek szervezetében, mint a tápszeresekében. Ezek a sejtek

szabályozzák a baba immunválaszát az anyatejjel átvitt anyai sejtekkel szemben, és segítenek csökkenteni a gyulladást.

Az Allergy tudományos szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutatók találtak továbbá Veillonella és Gemella baktériumokat is az anyatejes babák szervezetében, amelyek segítik a T-sejtek munkáját. A szakértők remélik, hogy az eredményeik segítenek abban, hogy minél több babát tápláljanak anyatejjel, illetve abban is, hogy a tápszerek minél jobb formula alapján készüljenek.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.