Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Erdélyben viharok, a délkeleti megyékben kánikula várható

Erdélyben viharok, a délkeleti megyékben kánikula várható Életmód

Viharokra és heves esőzésekre figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki kedden Országos Meteorológiai Szolgálat. A Románia területének háromnegyedére kiterjedő sárga, illetve narancssárga jelzésű riasztás szerda reggelig érvényes.

Hirdetés
Hirdetés

A másodfokú viharriasztás szerint kedd 10 órától szerda 10 óráig Erdély nagy részében, Olténiában, Munténia északnyugati térségeiben és elszórtan a hegyekben villámlásoktól és viharos erejű széllökésektől kísért felhőszakadások várhatók. A lehulló csapadék mennyisége elérheti a 40-60, helyenként a 70-80 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú viharriasztás szerint ugyanebben az időszakban az ország délnyugati, déli, északi és északkeleti régióiban fokozott légköri instabilitásra, heves széllökésektől és villámlásokról kísért záporokra lehet számítani. A lehulló csapadék mennyisége elérheti 25-40 litert négyzetméterenként, jégeső is lehetséges.

Másfelől a keddi nap folyamán 13 délkeleti megyében sárgajelzésű hőségriasztás lesz érvényben. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 34 és 37 fok között váltakozik, a hőérzet-index meghaladja a kritikus 80 egységet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.