Felhívás!

Vidám verseket szavaltak

Vidám verseket szavaltak Cseperedő

Múlt hétvégén szervezték meg a Vidám Versek Versmondó Versenyének országos szakaszát a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. A háromszéki diákok egy harmadik díjjal,  öt dicsérettel és két különdíjjal tértek haza.

A versenyen összesen 14 megye legjobb szavalói vettek részt. Háromszéket 14 elemista és gimnazista diák képviselte. Legjobban a Székely Mikó Kollégium ötödik osztályos tanulója, Kovács Máté teljesített, aki az 5–6. osztályosok korcsoportjában kifejező előadásmódjával, szép beszédével a harmadik díjat érdemelte ki. Máté rutinos versenyzőnek számít, több alkalommal vett részt mese és versmondó vetélkedőkön, országos első díjat is nyert mesemondással. Lámpalázas, de amint feláll a színpadra csak a szavalásra koncentrál. Az ötödikes diák kedvenc tantárgya a matematika, szabad idejében focizik és dobol, a Tanulók Háza zenekarának tagja.

A megmérettetésen dicséretben részesültek: Zsigmond Zoltán (2. o., Váradi József Ált. Isk.), Kovács Jázmin (1. o., Gelence), Sandu Franciska (4. o., Mikó), Bartha Boróka (5. o., Kőrösi Csoma Sándor Líceum) és Hubbes Gellért Mátyás (8. o., Mikó). A Kallós Zoltán Alapítvány különdíjjal jutalmazta Virág Nimródot (3. o. III. osztály, Székely Mikó Kollégium), a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége pedig Török Tamarát (7. o., dr. Gelei József Általános Iskola, Árkos ) díjazta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.