Felhívás!

Vidám hangulatú verseny

Vidám hangulatú verseny Cseperedő

Két év szünet után újra megszervezték a Vidám Versek Versmondó Versenyének megyei szakaszát az elemisták és a gimnazisták számára. A legjobbak, összesen 14-en képviselik megyénket a Szatmárnémetiben sorra kerülő országos döntőn, melyet a Hám János Katolikus Teológiai Líceum szervez meg, immár huszadik alkalommal, április 1-3. időszakban.

Az elemi osztályosok számára a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola szervezte meg a versenyt online módon. A megmérettetésen 42 tanuló vett részt a megyéből.

– Amint azt a verseny elnevezése is sugallja, a versenyzőknek egy tréfás, humoros verset kellett választaniuk a magyar irodalomból, és azt előadniuk. Külön kategóriában versenyeztek az előkészítő-I-II. és III-IV. osztályosok. Négytagú bizottság értékelte a versenyzők produkcióit: Kocsis Annamária szaktanfelügyelő, Fazkas Enikő, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola magyar szakos tanára, Rancz-Gyárfás Zsuzsánna, a kézdivásárhelyi Református Líceum magyar szakos tanára és Fábián Helén óvónő-tanítónő, tévériporter – közölte Füleki Katalin tanítónő, a verseny megyei szakaszának szervezője.

A zsűri értékelése alapján első díjban részesültek az előkészítő-I-II. osztályosoknál: Dobolyi-Szekeres Mátyás-Atilla a Plugor Sándor Művészeti Líceumból, Szőcs Bence a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumból, Salamon Csenge a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumból, Kelemen Hanna-Dorka a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskolából. A III-IV. osztályosok közül első díjasok: Varga Zselyke, a megyeszékhelyi Református Kollégium tanulója, Marhát-Mózes Barbara, a Váradi József Általános Iskola diákja és Kovács Jázmin a gelencei Jancsó Benedek Általános Iskolából. Ők képviselik megyénket majd Szatmárnémetiben az országos döntőn.

Az 5-8. osztályosok a Székely Mikó Kollégiumban mérték össze tehetségüket. Összesen nyolcvanan jelentek meg, és heten (minden korcsoportból az első, illetve az 5-7. osztályosoknál a második helyezettek) jutottak tovább az országos szakaszra. A zsűri döntése alapján megyénket képviseli a döntőn: Bereczki Gergő, a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola ötödik osztályos diákja, Németi Orsolya, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola hatodikosa, Csoma Dorka, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum hetedikes diákja és Soós Petra Adrienn, a rétyi Anton János Általános Iskola végzős gimnazistája, valamint a kovásznai ötödikes diáklány, Pătrânjel Viktória, a hatodikos Fülöp Zsolna és a hetedik osztályos Zsigmond Katalin. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.