Felhívás!

Versmondásban jeles

Versmondásban jeles Cseperedő

Az elmúlt hétvégén, Budapesten szervezték meg a IV. Nemzeti VERSeny döntőjét, ahol Elek Ágota, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Líceum végzős drámatagozatos diákja második helyezést ért el.

Minden nevező négy verssel jelentkezhetett a vers.hu oldalon közzétett felhívásra, ezek közül egyet kellett az első fordulóban vágatlan videón beküldeni. A továbbjutók az általuk választott újabb verset dolgozták fel videoklip formájában. Több mint 200 versenyző mérettette meg magát a rendkívüli versenysorozaton, Magyarország mellett a Kárpát-medence minden részéből, még a tengerentúlról is neveztek. Közönségszavazásra is volt lehetőség, így a zsűri és a nézők szavazatai alapján alakult ki a 25 nevet tartalmazó lista, a továbbjutók a november 9-én, Budapesten szervezett döntőben mérték össze tudásukat.

A 18 éves Elek Ágota az utolsó pillanatban nevezett be a versenyre egy Nagy Gáspár-verssel.

– Igazán szeretem a színházat. A legnagyobb boldogság ebben számomra az, ha tudom, hogy valakiben valamit átírt, megmozgatott az, amit én csinálok. Legyen ez akár egy gondolat, akár egy őszinte mosoly, vagy könnycsepp. Erre a szenvedélyre hallgatva döntöttem el utolsó pillanatba, hogy Nagy Gáspár Beloptalak, aztán eljöttem című versével benevezek a IV. Nemzeti VERSenyre. Nehéz volt feltöltenem a világhálóra a videót, amiben elhangzott ez a vers, talán emiatt volt az, hogy utolsó pillanatban gondoltam meg magam – magyarázta a végzős diáklány.

Nagy öröm volt számára, amikor megkapta az értesítést, hogy továbbjutott a második fordulóba.

– Ekkor jött az igazán nehéz, de izgalmas rész. Versklipet készítettem Cserkész Norbert, Márkó Edina és Kosztándi Gergő segítségével. Elképzeltem mit szeretnék, és megvalósítottuk. László Noémi Érteni című verse úgy gondoltam, hogy jó választás lesz. Ahogy kiderült, hatott az ötlet, hiszen a verseny zsűrije úgy érezte, van bennem valami olyan, ami megérdemli a szuperdöntőbe jutást – tette hozzá.

A verseny izgalmakkal teli időszaka, a döntő hangulata emlékezetes marad számára.

– Csodálatos élmény volt. A légkör, a barátságos, értelmes emberek teljesen magukba szippantottak és erőt adtak. Számomra ez jelentette az igazi nyereményt. Az eredményhirdetés előtt már győztesnek éreztem magam – mondta el Elek Ágota.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások