A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Vakációs közösségi program

Vakációs közösségi program Cseperedő

Hétfőn kezdődött és vasárnap ér véget az óvodások és kisdiákok számára szervezett vakációs közösségi program a megyeszékhelyi Krisztus király római katolikus plébánián. Ma rövid előadásra várják a szülőket, szombaton kirándulást szerveznek Gelencére, ahol megtekintik a Szent László-freskót, vasárnap pedig hálaadó szentmisével zárják a hetet.

A rendezvény ezúttal is igen népszerűnek bizonyult, több mint 600 megyeszékhelyi és környékbeli gyerek kapcsolódott be a bibliai városok témakörben szervezett foglalkozásokba, egy Háromszéken nyaraló bostoni család is elhozta gyerekeit. A reggeli misék után a templomkertben felállított sátrakban, csoportokban zajlanak a tevékenységek pedagógusok vezetésével, önkéntes fiatal segítők felügyelete mellett.

– Idén a bibliai városokkal, történetükkel, törvényeikkel, a korabeli viselettel ismerkednek a gyermekek. Beszélünk Jézusról és Isten szeretetéről. Ez a szeretet köti össze a különböző településekről érkezett gyerekeket is, akik az egy hét alatt megtapasztalhatják az együttlét fontosságát, szépségét, örömét, s ezt a békességet, szeretetet hazaviszik a családba is. Így épül Isten országa, és terebélyesedik. Ebben a világban, ahol sok minden bizonytalan, mi itt egy hétig szeretnénk örömben, szeretetben élni – emelte ki Dávid György plébános.

Minden csoportban két felnőtt és több önkéntes foglalkozik a kicsikkel. A csoportvezetők nagy része évről évre visszatérő pedagógus, de újak is vannak. A támogatóknak és a konyhán tevékenykedő lelkes szülőknek köszönhetően a gyermekek ebédet is kapnak.

– Minden évben bővül a csapat. Sok a fiatal önkéntes, akik, ha kell, az ebédkiosztásnál segítenek, vagy elviszik a kisebbeket a mosdóba, rajzolásnál, festésnél is ott vannak mellettük. Ebben az egymásra utaltságban a kicsik és a nagyok közel kerülnek egymáshoz, megismerik, elfogadják egymást, közösséggé kovácsolódnak – emelte ki a plébános.

A számok azt mutatják, hogy egyre több és több felcseperedő gyerek számára jelent tartalmas időtöltést az egyházak által szervezett vakációs közösségi program. A jövő héten, augusztus 21-26. között a belvárosi Szent József-plébánián szerveznek foglalkozást az óvodásoknak és kisiskolásoknak, naponta 10-13 óra között. Ugyanebben az időpontban, augusztus 21-25. között a szemerjai református egyházközségben is várják a gyerekeket, augusztus 28. – szeptember 1. között a vártemplomban, szeptember 5-10. periódusban pedig a belvárosi református templomban kerül sor hasonló rendezvényre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.