Felhívás!

Vakációs közösségi program

Vakációs közösségi program Cseperedő

Hétfőn kezdődött és vasárnap ér véget az óvodások és kisdiákok számára szervezett vakációs közösségi program a megyeszékhelyi Krisztus király római katolikus plébánián. Ma rövid előadásra várják a szülőket, szombaton kirándulást szerveznek Gelencére, ahol megtekintik a Szent László-freskót, vasárnap pedig hálaadó szentmisével zárják a hetet.

A rendezvény ezúttal is igen népszerűnek bizonyult, több mint 600 megyeszékhelyi és környékbeli gyerek kapcsolódott be a bibliai városok témakörben szervezett foglalkozásokba, egy Háromszéken nyaraló bostoni család is elhozta gyerekeit. A reggeli misék után a templomkertben felállított sátrakban, csoportokban zajlanak a tevékenységek pedagógusok vezetésével, önkéntes fiatal segítők felügyelete mellett.

– Idén a bibliai városokkal, történetükkel, törvényeikkel, a korabeli viselettel ismerkednek a gyermekek. Beszélünk Jézusról és Isten szeretetéről. Ez a szeretet köti össze a különböző településekről érkezett gyerekeket is, akik az egy hét alatt megtapasztalhatják az együttlét fontosságát, szépségét, örömét, s ezt a békességet, szeretetet hazaviszik a családba is. Így épül Isten országa, és terebélyesedik. Ebben a világban, ahol sok minden bizonytalan, mi itt egy hétig szeretnénk örömben, szeretetben élni – emelte ki Dávid György plébános.

Minden csoportban két felnőtt és több önkéntes foglalkozik a kicsikkel. A csoportvezetők nagy része évről évre visszatérő pedagógus, de újak is vannak. A támogatóknak és a konyhán tevékenykedő lelkes szülőknek köszönhetően a gyermekek ebédet is kapnak.

– Minden évben bővül a csapat. Sok a fiatal önkéntes, akik, ha kell, az ebédkiosztásnál segítenek, vagy elviszik a kisebbeket a mosdóba, rajzolásnál, festésnél is ott vannak mellettük. Ebben az egymásra utaltságban a kicsik és a nagyok közel kerülnek egymáshoz, megismerik, elfogadják egymást, közösséggé kovácsolódnak – emelte ki a plébános.

A számok azt mutatják, hogy egyre több és több felcseperedő gyerek számára jelent tartalmas időtöltést az egyházak által szervezett vakációs közösségi program. A jövő héten, augusztus 21-26. között a belvárosi Szent József-plébánián szerveznek foglalkozást az óvodásoknak és kisiskolásoknak, naponta 10-13 óra között. Ugyanebben az időpontban, augusztus 21-25. között a szemerjai református egyházközségben is várják a gyerekeket, augusztus 28. – szeptember 1. között a vártemplomban, szeptember 5-10. periódusban pedig a belvárosi református templomban kerül sor hasonló rendezvényre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.