Felhívás!

Vadon rajzpályázat

Vadon rajzpályázat Cseperedő

Több mint ezer rajzot küldtek be a háromszéki óvodások és kisiskolások a Vadon Egyesület által meghirdetett pályázatra. A legjobban sikerült alkotások készítői értékes díjakban részesültek.

A Vadon Egyesület a megyei tanfelügyelőséggel partnerségben idén ötödik alkalommal hirdette meg a Vadon rajzpályázatot két témakörben: Élet az erdőben és Mesebeli vadász. A Vetró Barnabás képzőművész, Miklós Mária, művészetért felelős tanfelügyelő, Fábián (Bakó) Kinga textilművész, rajztanár, Nicu Barb festő és Péter Kinga tanítónő alkotta zsűri a kreativitás, valamint a szín- és formavilág összhangját vizsgálta, s ez alapján rangsorolt.

Az ünnepélyes díjkiosztásra a Vadász Múzeumban került sor a Szent György Napok keretében. A szervezők a megadott témakörök szerint korcsoportonként díjazták a résztvevőket, több mint 50 gyerek részesült ajándékcsomagban. Ezeken kívül kiosztásra került még két különdíj és a nagydíj. A Vadon díjat idén Madaras Virág, a bodoki Henter Károly Általános Iskola harmadik osztályos tanulója vehette át, Mesebeli vadász alkotásáért. Különdíjban részesültek: Tóth Tamás, a Mikes Kelemen Líceum előkészítő osztályos kisdiákja a Róka Úr rajzáért és Csákány Abigél, a Plugor Sándor Művészeti Líceum harmadikosa, Ünnepel a természet című pályamunkájáért.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.