Hirdetés
Hirdetés

Újra Angol a levegőben!

Idén negyedik alkalommal került megszervezésre az egyre nagyobb hírnévnek örvendő English is in the AIR! angol nyelvű verseny, melynek ötletgazdái és lelkes szervezői Akácsos Katinka és Veres Ildikó-Juliánna, a baróti Gaál Mózes Gimnázium, valamint a nagyajtai Kriza János Gimnázium angolnyelvszakos tanárai.

Hirdetés
Hirdetés

Idén a vetélkedő megnevezése a Creative English Language Competition (Kreatív angol nyelvű verseny) névre módosult. Több mint 85 gyerek nevezett be a nagybaconi, szárazajtai, baróti, bardoci, száldobosi, nagyajtai, középajtai, bölöni és bölönpataki iskolákból. Manapság nagy figyelmet fordítunk a gyerekek kreatív képességének fejlesztésére, ezt tartottuk szem előtt a feladatok összeállításánál is. Külön tételeket dolgoztunk ki a 3-4., 5-6. és 7-8. osztályos tanulók számára. Mindhárom kategóriában négy feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak, minden tétel más, és más feladatból tevődött össze: keresztrejtvény, emoji-kódolás (ami azt jelenti, hogy emojik alapján értelmes mondatot kellett alkotni, vagy éppen kitalálni egy zeneszám címét), találós kérdés, új szó képzése megadott szavakból és képes keresztrejtvény. Az utolsó feladat bizonyult a legterjedelmesebbnek: szövegalkotás kép alapján (3-4. o.), vers írás (5-6. o.), és történetírás megadott szavak segítségével (7-8. o.). Újításnak számított a verseny lefolyása és a tételek javítása is. Elektronikus formában kapta meg minden gyerek a tételt a vezető tanárjától, amit kinyomtattak, megoldottak és utána beolvastak, majd visszaküldték a szervező tanároknak. A gyerekek otthon, egyénileg dolgozták ki a tételt. Ezúton fejezzük ki köszönetünket Molnos Ildikó-Máriának, aki segített a dolgozatok kijavításában.

A verseny eredménye egy magazin vagy újság kiadása lesz, aminek hasábjait a gyerekek versei, történetei tesznek színessé. Értékelés után minden korosztályban 1., 2. és 3. díjat adtak, ugyanakkor két dicséretes oklevél kerül kiosztásra, és természetesen mindenki részesül részvételi oklevélben.

Köszönetünket fejezzük ki a tanár kollégáinknak, akik a diákok körében népszerűsítették a versenyt, és a gyerekeknek, akik benevezek a versenybe, a vezetőségnek pedig a támogatásért. Jövőre is várunk mindenkit!

Akácsos Katinka

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük