Felhívás!

Tüzet viszek

Az István Ildikó által jegyzett, Tüzet viszek című könyv népi gyerekjátékokat, hangszereket mutat be, lekottázott dallamokat, népdalokat tartalmaz – mondhatni mindent, ami esszenciális a népi hagyományok oktatásában.

A kötetnek fölöttébb beszédes alcíme is van: Oktatói segédanyag óvodai néptánc-foglalkozáshoz. István Ildikó elmondása szerint a Tüzet viszek kötet pontosan azért született meg, hogy segítse az óvónők és tanítónők munkáját, hozzájáruljon a népi hagyományok mindennapos megéléséhez.

Gáj Nándor, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója, a kötettel kapcsolatban elmondta: „olyan segédanyagról van szó, amelyet minden Kovászna megyei, magyar gyerekekkel foglalkozó óvodába eljuttatnak, hiszen mindaz, amit István Ildikó tesz az oktatás terén, példaértékű. Rendkívül fontosnak tartom, hogy mindez élő formájában tudjon megmaradni, olyan gyerekek nőjenek fel Kovászna megyében, akik ismerik ezeket a játékokat, olyan közeget teremtsünk, ahol egymással játszva, idegen szóval élve, szocializálódva természetesnek érzik, élik meg ezeket a hagyományokat. A modern pedagógiában egyértelműen van helye ezeknek a módszereknek, és az a tapasztalom, akár szülőként is, hogy nagy az igény ezekre a dolgokra!”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.