Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Túra a Vargyas-szorosban

Túra a Vargyas-szorosban Cseperedő

A Háromszéki Közösségi Alapítvány Nem térkép e táj programjának köszönhetően, az árkosi Dr.Gelei József Általános Iskola tantestülete és IV–VIII. osztályos tanulói a Vargyasi –szorosba szerveztek tanulmányi kirándulást.

Hirdetés
Hirdetés

„A természet e helyen annyi nagyszerűt, annyi megragadóan szépet halmozott egybe, hogy a bámulat valójában kimerül azoknak csudálásában.” – írta Orbán Balázs a Vargyas-szorosról csaknem másfél századdal ezelőtt. Gyönyörű, napsütéses időben barangolhattuk be Erdély és ezen belül a Székelyföld egyik legszebb és legérdekesebb természeti látnivalóját. A barlanghoz a kék kereszt turistajelzésen indultunk el, a Kőalja–Félsziget–Lócsűr–Orbán Balázs-barlang utat választottuk. Túránk során átkeltünk több függőhídon, sziklatömbökön másztunk át, és volt ahol a patak kövein ugráltunk keresztül. Útközben megfigyeltük a lélegzetelállító sziklafalakat, a jellegzetes növényvilágot és mindenkit lenyűgözött a völgy leghosszabb barlangjának impozáns bejárata.

Nagy köszönettel tartozunk az Elveszett Világ Természetvédelmi-, Turista és Barlangász Egyesület vezetőségének, valamint, az egyesületnél is tevékenykedő Márton Csaba túravezetőnek, aki szakszerű irányításával, humoros magyarázataival érdekesebbé és felejthetetlenné varázsolta ezt a napot. Köszönjük Háromszéki Közösségi Alapítvány!

Berde Éva tanítónő

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.