Felhívás!

Tojásíró műhelyek

Tojásíró műhelyek Cseperedő

A húsvéti előkészületek kimaradhatatlan része a tojásfestés, tojásírás. A megyeszékhelyi Gyermekek Palotájában idén tizenegyedik alkalommal szervezik meg a húsvéti foglalkozást, lehetőséget teremtve arra, hogy a diákok hagyományos technikával írják meg az otthonról hozott tojásokat. A Guzsalyas Alapítvány is várja a tojásírókat.

 

A Gyermekek Palotájában március 26-án 9 órai kezdettel nyitják meg a húsvéti műhelyt, ahol Kovács Károly lelkész az ünnep fontosságáról, a feltámadás jelentőségéről beszél majd a gyerekeknek. Március 30-ig, naponta 8–14 óra között szervezett csoportokat, osztályokat fogadnak, de az elmúlt évekhez hasonlóan az Írisz Házba is ellátogatnak, ahol a fogyatékkal élő gyermekeknek, fiataloknak segítenek a tojások megírásában. A kellékeket: festéket, kesicét és viaszt a szervezők biztosítják.

A Guzsalyas Alapítvány székhelyén, a Míves Házban is március 26–30. között délelőtt osztályokat, csoportokat várnak, délután bárki betérhet, akik hagyományos módon szeretnék megírni a húsvéti tojást. A nagy népszerűségnek örvendő tevékenységek fő célja a hagyományőrzés, a húsvéti tojásírás technikájának megismertetése és átadása a fiatalabb nemzedék számára, illetve a népi hagyományok ápolása és őrzése.

A csernátoni Haszmann Pál Múzeumban március 26-án nyit a nagy népszerűségnek örvendő tojásíró műhely, és március 30-ig fogadják a csoportokat, amennyiben március 22-ig jelentkeztek a 0746. 103.796-os telefonszámon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.