Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is!

Tágasságot nekünk is, ha kicsikék vagyunk is! Cseperedő

A 2018-2019-es tanévben Zágonnak jutott az a megtiszteltetés, hogy a Kovászna város környékén található óvodákból a településen gyűljenek össze a táncoslábú óvodások, óvó nénik, hogy átadják egymásnak a népi gyermekjátékokból összefűzött bokrétát.

A lelkes házigazda óvodapedagógusok és óvodások a kultúrotthonban rendezték be az immáron hagyománnyossá vált népi gyermekjátékok találkozójának a színhelyét. Mindenre gondoltak a szervezők, kézzel varrott ajándékokkal és emlékplakettekkel ajándékoztak meg mindenkit. A szervezőknek a helyi RMDSZ és önkormányzat, valamint a lelkes szülők és a tiszteletes asszony segített, amiért nagyon hálásak vagyunk. Hat óvodából jöttek el országot világot látni, szerencsét próbálni. Volt olyan csapat is, amely két óvodából jött kicsikből állt, a zabolai, illetve a pávai gyerekek, valamint a szörcsei és a székelytamásfalvi óvodások közösen állták a sarat. A kovásznaiak, illetve a házigazdák különálló produkcióval léptek színpadra.

Volt mulatság, mikor véget ért a műsor, finomabbnál finomabb falatok voltak szem szájnak ingerei. Minden egyes perc, amit e találkozó alkalmával átéltünk, egy új hajtás az életfánkon, amely egyre csak nő és terjeszkedik, míg ki nem növi a kertet, amely befogadta. Ilyenkor érzi azt minden pedagógus, hogy érdemes tiszta forrásból merítkezni, székelyruhában tündökölni, császárnőnek lenni, miközben megtelik lelkünk hálával és elégedettséggel, hogy megéri minden egyes perc, amit a gyerekek közelében töltünk. Mert, ahogy Mórusz Tamás is vallja: „A hagyomány nem a hamu őrzése, a láng átadása.ʺ És ezt ott, akkor, mind éreztük.

Csákány Zsuzsanna

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.