Felhívás!

Táborozást nyertek

Táborozást nyertek Cseperedő

A Székely Mikó Kollégium 5. A osztálya a 2016–2017-es tanévben kapcsolódott be a Boldogságóra programba, amely során 10 hónapon át olyan témákat dolgoztunk fel az osztályfőnöki órákon, amelyek által a diákok pozitív önképe, önértékelése erősödött.

A feldolgozott témák között szerepelt a boldogságfokozó hála, az optimizmus, az apró örömök gyakorlása, a társas kapcsolataink, a boldogság felé vezető út felfedezése, a megbocsájtás és a megküzdési stratégiák gyakorlása, a boldogságforrások és az egészséges életmód gyakorlása. Mindenik téma feldolgozása során erősödött a diákok szociális érzékenysége, így nyitottabbakká váltak egymás és a környezetük felé.

Nagy volt a boldogságunk, amikor június 13-án megkaptuk az örömhírt: a Boldogságóra programban nyújtott kiváló teljesítményünkért a Jobb Veled a Világ Alapítvány a magyarországi Parádfürdőn szervezett táborozásban részesíti az osztályunk közösségét.

Érdekfeszítőnek mutatkozott az azt követő 9 nap, ami alatt megszervezésre került a táborban való részvétel. Mivel ebben a táborban osztályunk minden diákja nem tudott részt venni, úgy döntöttük, hogy megosztjuk az örömünket az 5. C osztállyal és Kovács Tünde osztályfőnökkel is, így a fennmaradt szabad helyekre őket hívtuk meg, hogy együtt örvendezhessünk a nyereményünknek. Így az osztályközösségünk ismételten megtapasztalhatta, hogy csak akkor lehetünk igazán boldogok, ha másokkal is megosztjuk az örömünket.

Az 5 napos táborozás során számtalan élményben és boldogságforrásban volt részünk: az együttműködést elősegítő, személyiségfejlesztő, csapatépítő foglalkozásokon kívül sportprogramokon és kadetversenyen vehettünk részt, valamint olyan közösségi programokat szerveztek a számukra, mint a kincskeresés, tábortűz, éjszakai túra, karaoke, így számos élménnyel és emlékkel gazdagodhattunk.

A tábori programok mellett megismerhettük a környék nevezetességeit is, ellátogattunk a parádfürdői Kocsimúzeumba és Lovardába, elgyalogoltunk a parádfürdői vízeséshez és az Ilona-forráshoz, élvezhettük az egri élménypark és termálfürdő nyújtotta kikapcsolódásokat is. Ugyancsak felejthetetlen élményt jelentett számunkra az európai Motokrossz Versenybe nyert betekintés is, hisz ebben az időszakban került megszervezésre az üdülőtelepen ez a rangos megmérettetés.

Mivel a vakációs házi olvasmányok között egyöntetűen szerepel a Légy jó mindhalálig és az Egri csillagok, úgy gondoltunk, hogy kedvcsinálóként ellátogatunk ezen olvasmányok helyszíneire is. Így táborozásunkat a debreceni Református Kollégium meglátogatásával kezdtük és az egri vár felfedezésével zártuk. Köszönjük a lehetőséget a Jobb Veled a Világ Alapítvány kuratóriumának, és a Capitaly szállítóvállalatnak, aki lehetővé tette a biztonságos utazásunkat.

Dr. Kinda Eleonóra, a Székely Mikó Kollégium 5. A osztályának osztályfőnöke

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.