Számadás iskolánkról

A mozgalmas volt az elmúlt időszak a kézdikővári iskolában. A teljesség igénye nélkül az alábbiakban felsorolásra kerülnek azok az események, amelyek során betekintést nyerhetünk a tanintézmény mindennapjaiba.

A 2018/2019 -es iskolai év küszöbén Zorkóczy Zenóbia előadóművész Rosszcsont Zénó történeteit mutatta be a kíváncsi gyermekseregnek. A magával ragadó meséléssel páratlan élményben részesültünk. Októberben a hagyományossá vált termésünnepen élhették ki az iskola tanulói a kreativitásukat, ügyességüket, fogalmazáskészségüket. A népdal, népi játékok, alma-, valamint almalékóstolás, versenyzés sem maradtak ki a sorból. A gólyabál nálunk az az esemény, amely lázba hozza a gyerekeket, akik teljes gőzzel készülnek erre az alkalomra.
A Háromszéki Közösségi Alapítvány Nem térkép e táj!-program keretén belül (amelynek sikeres pályázatírója és szervezője Molnár Éva tanítónő) Orbaiszék nevezetességeivel ismerkedhettek meg iskolánk tanulói. Ez alkalommal Zabolán megtekintettük a Csángó Néprajzi Múzeumot, valamint Gál József kerekesmesternek köszönhetően megfigyelhettük a kerékkészítés folyamatát. Zágonban a Mikes–Szentkereszty kastélyt tekintettük meg, majd Csomakőrösön az emlékházat és a műemlék templomot, míg Kovásznán a borvízforrásokból kóstolgattunk, és a Pokolsárt néztük meg.

Télen, az adventi készülődés ideje alatt a Kézműves Karácsony megszervezésére került sor. Az iskolánk apraja-nagyja, a tanulók szülei, a tantestület, valamint az érdeklődők az asztalokra kirakott temérdek anyagból állítottak össze szebbnél szebb karácsonyi dísze­ket. Ennek megkoronázása a karácsonyi ünnepség, amely tartalmasságával és színességével elnyerte az érdeklődők tetszését.

A második félév a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezte felolvasó-maratonnal kezdődött. Ebben az évben Radnóti Miklós munkásságából tallóztunk.
Az iskola farsangolói az idén is elkergették a telet, ének- és dobszó kíséretével bejárva a falu utcáit. A farsang fő jelenete a farsangtemetés volt, amelyet két színhelyen is előadtak a felsős diákok. A szülők farsangi fánkkal kedveskedtek az ünneplőknek. Jelen pillanatban az iskolánk műsorokkal készül március 15-re.

Hodor Enikő

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.