Felhívás!

Szabadidős programok

Szabadidős programok Cseperedő

A Tanulók Házában a megszokott program szerint zajlanak a tevékenységek, az ingyenes foglalkozásokra a megye öt városában összesen 3650 tanuló iratkozott be a 2017–2018-as tanévben.

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában az idén meghirdetett 21 köri tevékenységre 1450 tanuló jelentkezett, a legnépszerűbb a tánc és az úszás, de egyre nagyobb az érdeklődés az angol civilizáció és kultúra, valamint a síelés iránt is. Minden tevékenységet szakképzett oktató vezet, tizenegyen főállásban, tízen óraadó tanárként dolgoznak.

Baróton és Kovásznán 600-600 diák választotta a Tanulók Háza kínálatában fellelhető valamelyik foglalkozást, a legnépszerűbbnek a tánc bizonyult mindkét városban. Kézdivásárhelyen 550 kis és nagy diák jár a köri tevékenységekre. Az elmúlt tanévhez hasonlóan idén is a mazsorett és fúvószene maradt a „listavezető”. Bodzafordulón négy pedagógus foglalkozik 450 gyerekkel. Itt évek óta a környezetvédelem a legnépszerűbb. Erdővidéken négy, az „ezer forrás” városában és Kézdivásárhelyen 5-5 pedagógus foglalkozik a diákokkal. A köri tevékenységek mellett minden évben a nagyobb ünnepkörökhöz kötődő tevékenységeket is szerveznek, decemberben adventikoszorú-készítő műhelyt működtetnek, húsvétkor pedig hagyományos tojásírásra teremtenek lehetőséget a kisdiákok számára.

Kerekes Jenő igazgató szerint a Tanulók Háza alternatívát nyújt a gyerekek számára a szabad idő hasznos eltöltésére, ahol a játékos tanuláson túl, ismerkedésre, barátkozásra is alkalom nyílik. A tevékenységek, különböző versenyek során pedig azok is átélhetik a sikerélményt, akik az iskolában talán kevésbé teljesítenek jól.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.