Felhívás!

Sellő Sára

Sellő Sára Cseperedő

Egyszer volt, hol nem volt, hegyen innen, völgyön túl, volt egyszer egy sellő család, s ebben a családban élt egy sellő lány, akit Sárának hívtak. Ott éltek abban a tengerben, amelyik az Óperenciás-tengeren túl volt.

 

Egy napon a sellő lány egyet gondolt és sétálni akart a tengerparton. Amikor nem látta senki, kijött a partra, levetette az uszonyát. Nem messze volt egy barlang, abban élt egy gonosz boszorkány. A parton meglátta a boszorkány, hamar el is kapta, és bevitte a barlangjába, mert meg akarta főzni.

– Most megeszlek, te leány! – mondta a boszorkány. Odatette a nagy üstöt a tűzre, és megtöltötte vízzel. Sára segítségért kiáltozott: Segítség, segítség! A barlangból nem hallatszott ki a kiabálás.

A barlangban éltek a denevérek, akik éjjel jártak ki, csak ők hallották a kiabálást. Éjjel kirepültek ,és elmondták a szuperhősnek, hogy egy lány bajba van. A szuperhős azonnal odarepült, belelökte a boszorkány a forró vizes üstbe, és megmentette a lányt. Amíg repítette hazafelé, beszélgettek, nagyon megtetszett neki Sára. Megkérdezte, hogy lesz-e a szerelme? A lánynak is tetszett a fiú, ezért igennel válaszolt.

A szuperhős haza vitte a sellő lányt a családjához, akik nagyon megörvendtek, mert már aggódtak érte. A fiú megkérte Sára kezét, a sellőszülők beleegyeztek. A fiatal pár boldogan élt a tengerben és a parton. Holnap legyenek a ti vendégeitek.

Így volt, nem így volt, ez egy ilyen mese volt.

 

A szárazajtai óvoda Zümikék vegyes csoportja által kitalált, Farkas Éva óvónő által lejegyzett Sellő Sára című mese harmadik díjat nyert a Hófehérke Napközi Otthon Csöppnyi családkalandok meseíró és -illusztráló pályázatán. A jövő héten az ozsdolai gyerekek meséjét olvashatjátok.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.