Felhívás!

Röviden

Csillagösvényen

A Naturaschola Egyesület és a Mikes Kelemen Líceum ebben a tanévben is meghirdeti a Csillagösvényen interdiszciplináris tanulmányi vetélkedőt. A verseny középpontjában minden évben egy aktuális kérdéskör áll, a csapatoknak az ehhez kapcsolódó ismereteiket, jártasságukat kell bizonyítaniuk. 2018 a kulturális örökségünk európai éve, az európai örökségünk sokszínűségét és gazdagságát ünnepeljük. A vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják április 30-ig.

E kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet történelmi múltunkra, értékeinkre, a kulturális örökség kínálta lehetőségekre, erősítse az identitástudatunkat, segítse elő a kulturális különbségek elfogadását. A vetélkedő III. és IV. osztályos korosztályt célozza, átfogó jellegű, minden műveltségi területet felölel. A feladatok között matematikai, történelmi, irodalmi, környezetvédelmi és művészeti feladványokat is elhelyezünk. Témáival kiemelt célja a műveltségi területek közötti összefüggések felfedeztetése, valamint a diákok kreatív, önálló gondolkodásra ösztönzése. A háromfordulós versenyen játékos feladatok megoldása mellett a csoportmunka, a feladatmegosztás, a közös munkavégzés kompetenciáit is fejleszthetik a résztvevők. A körzeti szakasz legtöbb pontot szerzett csapata vesz részt a június 8–10. között esedékes regionális döntőn. Kapcsolattartó személy Barabás Andrea, elérhetőségek: tel.: 0740.077.111, e-mail: balogh_tanci@yahoo.com, naturaschola@gmail.com.

 

Ketten a döntőben

Kolozsvár adott otthont a 28. Herman Ottó Biológiai Verseny erdélyi döntőjének. Háromszéket a Székely Mikó Kollégium 11 hetedik és nyolcadik osztályos diákja képviselte. Diákjaink egy első, egy második díjjal és három dicsérettel tértek haza. A hetedikes Krecht Hanna Regina évfolyamán I. helyen végzett, Kozsokár Gergő második lett, és mindketten továbbjutottak a Kisújszálláson, június 1–3. között sorra kerülő Kárpát-medencei döntőre. Ambrus-Sántha Benedek, Hajdú Ákos és Kató Balázs nyolcadikosok különdíjban részesültek. Gratulálunk a diákoknak és Csia Kinga, valamint Köllő Zsolt felkészítő tanároknak!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.