Felhívás!

Röviden

Röviden Cseperedő

Olvasójáték gimnazistáknak

Kalandos őszi olvasójátékra hívja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár a háromszéki gimnáziumi osztályok tanulóit. A könyvtár honlapján regényrészletek és azokhoz kapcsolódó feladatlapok várják szeptember 16. és december 5. között az 5–6. és 6–7. osztályos csapatokat.

Az olvasójátékba háromtagú csapatok nevezhetnek be szeptember 25-ig a biblio@kmkt.ro e-mail-címen vagy a 0267.351.609-es telefonszámon. A versenyzőknek nem kell mást tenniük, mint elolvasni az interneten közzétett szövegeket, megoldani a feladatokat, és beküldeni azokat. Három forduló után eredményhirdetés lesz, a legjobban teljesítő csapatok pedig a decemberi döntőben mérhetik össze tudásukat. Izgalmas könyvajándékok várnak rátok.

Bábszínház

A Cimborák Bábszínház szeptember 25-én 18 órától, 26-án 11 és 13 órától a Halhatatlanságra vágyó királyfi című magyar népmeséből készült bábjátékot játssza a bábstúdióban.

Az árnyjátéktechnika és élő színészi játék ötvözése nyomán létre jött előadás egy kicsi királyfi történetét meséli el, aki hosszú vándorlásai után szomorúan tér vissza apja birodalmába, mert nem találta meg azt, amire igazán vágyott. Elszántan kel újra útra, hogy addig haza se térjen, amíg meg nem találta azt a birodalmat, ahol a Halálnak nincs hatalma. Vándorútja során találkozik a Saskirállyal, a Kopasz királlyal és a Kék ország úrnőjével, akik varázserejű ajándékokkal segítenek neki eljutni a Halhatatlanság királynőjéhez.

Az előadást az 5 év feletti nézőknek ajánlják az alkotók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.