Röviden

Csodalámpa gyerekeknek

A Bod Péter Megyei Könyvtár olvasásnépszerűsítő vakációs foglalkozást szervez III. osztályos sepsiszentgyörgyi gyermekeknek az őszi vakációban, október 29. és november 2. között.

A hétfőtől péntekig 10 és 14 óra között zajló program során Végvári Imre Jövőmenők című meséjét és Kertész Erzsi Göröngyös Úti Iskola című kisregényét olvassák fel a foglalkozásvezetők, majd a gyermekek játékos módszerekkel, illetve kézműves technikákkal megelevenítik és feldolgozzák az olvasottakat. A hét során versekkel, dalokkal, érdekes kísérletekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Jelentkezni október 27-ig lehet telefonon (0267–351–609) vagy személyesen, a könyvtár gyermekrészlegén. A helyek betöltése a jelentkezés sorrendjében történik, legtöbb 15 főt tudnak fogadni. A Csodalámpa Olvasóklub arra vállalkozik, hogy – a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő, értékes olvasmányok olvasása és feldolgozása révén – a gyermekeknek felmutassa az olvasásban rejlő lehetőségeket.

Játék és dal a Pajtában

Szombaton, a kézdivásárhelyi Borudvarban levő Pajtában a helyi Antanténusz Egyesület Jeles napok Mindszent havában címmel rendezett a betakarítás és a szüret köré épülő gyerekfoglalkozásokat. Céljuk Bakó-Fazakas Zsuzsa szervező szerint az volt, hogy a kicsikhez közelebb vigyék a szüreti hagyományokat, és megismertessék október hónap jeles napjait. Hozzátette, nagyon sok résztvevő volt, a gyerekek belakták a Pajtát. „Gyerekzenészeink ismét ügyeskedtek, végigmuzsikálták a délutánt. Szekeres Anó a Boszorkány lányait mesélte, lenyűgözve a közönséget. Emellett rengeteget játszottunk szőlő–gyümölcs témakörben, és ezúttal is tanultunk népdalt” – számolt be a szervező.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.