Röviden

Bolyai-csapatverseny

Október 12-én szervezték meg a 3–8. osztályosok számára a Bolyai Matematika Csapatverseny Kovászna megyei fordulóját Sepsiszentgyörgy, Barót, Kovászna és Kézdivásárhely körzetben. A rangos megmérettetésen 178 csapat vett részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésre október 24-én kerül sor a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Évfolyamonként az első helyezett csapatok továbbjutnak a november 24-i magyarországi döntőre. A megmérettetés célja segíteni a diákokat azon képességeik kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat, átéljék az együttgondolkodás örömét.

Kriza János-verseny

A Kriza János Mesemondó, Balladamondó és Balladaéneklő Verseny megyei szakaszának a Puskás Tivadar Szakközépiskola ad otthont ma 14 órától. A legjobbak megyénket képviselik majd az országos megmérettetésen, melyet november 16–18. között rendeznek meg Sepsiszentgyörgyön. A versenyre bejelentkezett diákoknak a magyar népköltészet gazdag kincsestárából kell válogatniuk, és ezáltal kapcsolatba kerülhetnek a magyarság szellemi örökségének értékes részével. A vetélkedő által a balladamondás és éneklés napjainkban elhanyagolt előadói műfaját is népszerűsítik. A balladamondó versenyre 9–12. osztályosok, a balladaéneklő versenyre pedig 5–12. osztályosok jelentkezhetnek. A versenyzőknek egy szabadon választott népballadát kell előadniuk. A mesemondó versenyen 1–12. osztályosok vehetnek részt egy szabadon választott népmesével.

Nagy a világközepe

A fenti címmel hirdet rajzpályázatot 5–14 éves gyerekeknek a kézdivásárhelyi Pro Pectus Egyesület. A pályamunkákat november 2-ig várják a következő címre: Pro Pectus Egyesület, Kézdivásárhely, Ady Endre utca 3. szám. A munkákat csakis A4-es, A3-as formátumú rajzlapon, kertezve fogadják el. Színes (max. 2 cm-es) kartoncsíkkal keretezzék a pályamunkát, vagy a rajzlap méreténél 2 cm-rel nagyobb kartonlapra ragasszák. Bármilyen technikával lehet dolgozni, de egy személy csak egy munkával pályázhat. A résztvevő nevét, életkorát a rajzlap hátulján, középen kérik feltüntetni. Bővebb tájékoztatás a Pro_pectus@yahoo.com, vagy 0724.046.183-es telefonszámon kérhető.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.