Felhívás!

Rövidebb lesz a tanév

A 2020–2021-es tanév szeptember 14-én kezdődik, és 35 helyett 34 hétből áll. Újdonság, hogy a különböző felekezetek húsvéti ünnepére való tekintettel két részre osztották a tavaszi vakációt, és visszavezették a félév közti szünidőt is.

Az első, 17 hetet tartalmazó félév 2020. szeptember 14-től 2021. január 29-ig tart. A téli vakációra 2020. december 23. – 2021. január 10. között kerül sor, a félév közti szünidő pedig január 30-a és február 7-e között esedékes. 

A második félév 2021. február 8-tól június 18-ig tart. A tavaszi vakáció április 2–11. (a nyugati kereszténység húsvéti ünnepe), valamint április 30. – május 9. (ortodox húsvét) időszakra van betervezve.

Emellett az óvodások és a kisiskolások egyhetes vakációt is kapnak október 24. és november 2. között. A most kezdődő tanévben is lesz Iskola másként program, ezt öt egymást követő munkanapon szervezhetik a pedagógusok, 2020. október 5. és 2021. június 4. között. A pontos időpont megállapítása a tanintézmények vezetőségének hatáskörébe tartozik.

A végzősök számára hamarabb fejeződik be a tanév, a tizenkettedikesek június 4-éig, a nyolcadikosok június 11-éig járnának iskolába.

Hogy mely településeken kezdődik meg hagyományos módon az iskola szeptember 14-én, az a járványhelyzet alakulásától függ. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a hatóságok három forgatókönyvet dolgoztak ki: azokon a településeken, ahol az iskolakezdést megelőző két hétben az ezer lakosra jutó új koronavírus-fertőzések száma egy alatt van, megnyitnak az iskolák, ha ez a mutató egy és három közötti, akkor csak az elemisek és a végzősök vehetnek részt személyesen a tanórákon, ha pedig 3 felett van, akkor az illető településen online zajlik majd az oktatás.

Ahol osztálytermi oktatás lesz, kötelező majd betartani a távolságtartási szabályokat, a diákoknak a szünetekben kell maszkot viselniük, míg a tanároknak a tanórák ideje alatt is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások