Felhívás!

Református gyerekkórus

Református gyerekkórus Cseperedő

Száz tagot számlál a Sepsi Református Egyházmegye Gyerekkórusa, melyet Dénes Előd a megyeszékhelyi vártemplomi gyülekezet lelkésze vezet. A tavaly alakult énekkar mellett egy ifjúsági együttest is életre hívtak.

Gitár és zongorakísérettel előadott gyerekdalokkal lépett fel a kórus a városnapokon, az 1956-os emlékparkban felállított közösségi színpadon. A Csíki lakónegyedi Gödri Ferenc Általános Iskola és a Református Kollégium elemi osztályos diákjaiból álló énekkar Dénes Előd lelkipásztor kezdeményezésére alakult meg az elmúlt év szeptemberben.

– Szerettük volna megszólítani a gyerekeket, ezért arra gondoltunk, hogy megkeressük a gyülekezethez tartozó területen lévő iskolákat és gyerekkórust alakítunk. Így vettük fel a kapcsolatot a két tanintézménnyel, ahol nagy örömmel fogadták a kezdeményezésünket – magyarázta a lelkész.

Heti rendszerességgel találkoznak, a próbákat családias hangulat jellemzi.

– A Gödri Ferenc iskolában szerdánként tartok egy-, a Református Kollégium kisdiákjai számára csütörtökön két órát. Viszem a gitáromat és jó hangulatban játékosan gyerekdalokat, egyházi zenei darabokat tanulunk – mondta.

A gyerekkórussal egy időben hozták létre a vártemplomi gyülekezet Messzelátó nevet viselő ifjúsági együttesét, akik minden hónap utolsó vasárnapján sorra kerülő zenés istentiszteleteken lépnek fel.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások