Felhívás!

Pro Natura tizenkettedszer

Pro Natura tizenkettedszer Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában tizenkettedik alkalommal került sor a Pro Natura tanszimpóziumra. A résztvevő általános és középiskolás diákok tavaly a környezetükben lévő természeti ritkaságok feltérképezését kapták feladatul, most erről számoltak be.

Hét csapat nevezett be a vetélkedőre, és a bemutatott természeti ritkaságok között állatok, növények, ásványi kincsek egyaránt szerepeltek. A Karda Ádám, Bartók Enikő szaktanfelügyelők, Gaál Zsuzsa tanár, Botos Erika a pedagógusok házának vezetője és Farkas István nyugalmazott pedagógus alkotta zsűri értékelték, hogy a diákok nem az internetről töltötték le az információkat, hanem a településen élő időseket keresték fel, és beszélgettek el velük, kérték ki véleményüket, régi fényképeket gyűjtöttek, könyvtárakban kutakodtak. Az elemi osztályosoknál a megyeszékhelyi Gyermekek Palotája végzett az első helyen, a gimnazistáknál a hatolykai iskolások, míg a líceumistáknál a Székely Mikó Kollégium csapata lett az első.

Kerekes Jenő, a házigazda tanintézmény igazgatója emlékeztette a résztvevőket az 1981-ben indult Pro Nantura-mozgalom céljára, a természetvédelem fontosságára. Ennek jegyében a diákok új feladatot kaptak, jövőben a környezetükben lévő ásványvizeket kell bemutassák.

A tanszimpóziumról senki sem távozott üres kézzel, az oklevél mellé egy plakettet kaptak ajándékba a résztvevők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.