Felhívás!

Ötletek a tojásfestéshez, díszítéshez

Ötletek a tojásfestéshez, díszítéshez Cseperedő

Idén a megszorító intézkedések miatt nem nyitja meg kapuit a húsvéti tojásíró műhely a megyeszékhelyi Tanulók Házában. Az ünnepi asztalon azonban kötelező módon helyet kell kapjon a piros tojás. Akinek van otthon kesicéje, meg is írhatja a tojást, aki nem rendelkezik a szükséges eszközökkel, más módon is díszítheti azt. Néhány ötlettel mi is besegítünk.

A megfőtt tojásokat nem muszáj befesteni, alkoholos filctoll segítségével egyszerűen is díszítheted őket. Festhetsz rájuk arcokat, ötletes megoldás és igazán nem igényel sok időt vagy kézügyességet. Ragasztóval bekenve színes papírokkal is díszítheted, vagy színes grízbe is beleforgathatod.

Díszítheted gyöngyökkel, vékony szalagokkal, de ragaszthatsz rá magvakat (mák, lencse) vagy bármit, ami neked tetszik. Hímzőfonallal különböző mintákat is kialakíthatsz.

A régi, jól bevált harisnyás, leveles módszert is könnyen alkalmazhatod. Szoríts a tojásra leveleket, apró virágokat, csavard harisnyába, kötözd össze jó szorosan a végét és mehet a forró, hagymahéjas vagy tojásfestékes vízbe. Ha a hagymás technika helyett a festéket választod, próbálj ki élénk színeket is, nem kell a piroshoz ragaszkodni.

Szigetelőszalagot is használhatsz. Különböző vastagságú csíkokat ragaszthatsz a tojásra, majd festés után ezeket levéve a felületen a minta megmarad. Ha több színű csíkokat szeretnél, akkor a szalagokat egyesével szedd le a tojásról, majd helyezd át egy másik színű festékbe.

Régi terítőkből, csipkés anyagokból gyönyörű húsvéti ruhát készíthetsz a tojásoknak.

Ha igazi csipke helyett csak csipkés mintát szeretnél a tojásra, az is könnyen megoldható: csavard bele a tojást az anyagba, majd a végét jó szorosan kösd össze. Ezután mártsd 10 percre a tojásfestékes edénybe, majd csomagold ki az anyagból. A végeredmény csipkés, romantikus hatású tojás lesz.

(Forrás: csaladnet.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.