Felhívás!

Öt társulat a színpadon

Öt társulat a színpadon Cseperedő

Színes, változatos programok várják a gyerekeket és családokat a Szent György Napok kulturális hetén. A gyerekműsorokat úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki megfelelőt. Öt társulat előadásait láthatja az aprónép. Újdonságnak számít a bukaresti Gyermekopera előadása, az Onix és Barton, de egyebek mellett a diákkórusok is fellépnek, és a színjátszók is találkoznak.

 

Szombaton és vasárnap a Cimborák Bábszínház várja a gyerekeket. Április 21-én 11 és 12.30 órakor A tündérek tenyerén című, 9 hónapos és 3 év közötti gyerekek számára készült előadás látható a Bábteremben, vasárnap 17 és 19 órától A halhatatlanságra vágyó királyfit játsszák.

Hétfőn 11 és 13 órától a kolozsvári Puck Bábszínház román tagozata a klasszikus A kecske és a három gida bábjátékot adja elő. 10 és 12 órától az Andrei Mureșanu Színház termében, illetve kedden 10 és 12 órától a pécsi MárkusZínház Meskete Játszószínháza A nap és a hold elrablása című interaktív foglalkozására kerül sor a Bábteremben, Vajda Zsuzsannával és Pilári Gáborral. Kedden 11 és 18 órától a Mosó Masa mosodája, a szatmárnémeti Harag György Színház Brighella bábtagozatának előadása látható a Háromszék Táncstúdióban.

Szerdán 12 és 18 órakor a pécsi MárkusZínház Toldi Miklós adaptációját mutatja be a Háromszék Táncstúdióban, Hős Miklós címmel. Szerdán 11 és 18 órakor, illetve csütörtökön 10 és 18 órakor hangzik el a Teremtésmese, a felvidéki Écsi Gyöngyi bábos meseelőadása a Cimborák Bábszínházban.

– Mivel tanítási időszak van, ezért a délelőtt előadások szervezett közönséggel működnek. A hétvégi és a 18 órától kezdődő előadásokra várjuk a bábszínház-szerető családokat – mondta Péter Orsolya, a Cimborák Bábszínház vezetője.

A kulturális hét bábszínházi programjainak szervezői a Cimborák Bábszínház és a Cimborák Bábszínház Kulturális és Ifjúsági Egyesület.

Vasárnap 19 órakor a Tamási Áron Színházban a bukaresti Gyermekopera előadása, az Onix és Barton egy gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló, sok zenével és kevés szöveggel elmondott kedves történet, egy árva cicáról és az őt pártfogásba vevő derék kóbor ebről, amely barátságra, a másik elfogadására, a gyengébb megsegítésére tanít – mondta Ana Crăciun-Lambru, az előadás rendezője. Hozzátette: a bukaresti Gyermekopera előadására román és magyar gyerekeket egyaránt várnak.

Hétfőn 19 órától a diákkórusok lépnek fel a Krisztus király templomban, csütörtökön és pénteken 9 órától a Váradi József Általános Iskola lesz a házigazdája az országos Gyermekszínjátszó Találkozónak, melyet az elemi osztályosok és a gimnáziumi tanulók számára szerveznek. Pénteken 16 órától a Művészeti és Népiskola balett szakos diákjai lépnek fel a Tamási Áron Színházban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.