Felhívás!

Nyolcszáz koszorú készült

Nyolcszáz koszorú készült Cseperedő

Idén – a hosszú hétvége miatt – mindössze három napig működött az adventi műhely a megyeszékhelyi Tanulók Házában. Mintegy 800 kisiskolás készítette el szervezett körülmények között a karácsonyi ünnepkör díszét, az adventi koszorút.

 

Az adventi műhely hétfői ünnepélyes megnyitóján Incze Zsolt református esperes a karácsony előtti időszak fontosságáról, a lelki felkészülésről, a fényről beszélt a jelen lévő megyeszékhelyi és uzoni kisiskolásoknak. Arra biztatta őket, hogy vigyék be a fényt az életükbe, a mindennapjaikba és örvendjenek egymásnak, családjaiknak, közösségeiknek. Hajdú Loránd vártemplomi kántor pedig alkalomhoz illő énekekkel teremtett ünnepi hangulatot.

Ezt követően mindenki megkapta az előkészített fenyőkoszorút, melyet ki-ki saját ízlése szerint díszített fel a környezetvédelmi kör által, még a nyári kirándulások alkalmával gyűjtött és megszárított színes virágokkal, fenyőtobozokkal. A gyertyákat is helyben sodorták méhviaszlapocskákból.

November 27–29. között naponta 8–14 óra között fogadták a csoportokat, összesen 800 gyerek kapcsolódott be a tevékenységbe a megyeszékhelyről és a környező településekről. Az elmúlt évek hagyományát folytatva az Írisz Ház fiataljainak is segítettek elkészíteni a karácsonyi ünnepkör jellegzetes díszét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.