Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Négy csapat, négy díj

Négy csapat, négy díj Cseperedő

Négy csapat képviselte Háromszéket a Bolyai Matematika Csapatverseny nemzetközi döntőjén, és mindannyiukat díjazták. A budapesti Veres Péter Gimnáziumban június 22-én lezajlott megmérettetésen magyarországi, erdélyi, délvidéki, ausztriai és németországi csapatok mérték össze tudásukat.

Erdélyt négy mikós és két csíkszeredai csapat képviselte a Márton Áron Főgimnáziumból. A résztvevőknek egy óra alatt 5 feleletválasztós feladatot kellett megoldjanak. A sepsiszentgyörgyi diákok kitűnően teljesítettek, így két első, egy második és egy negyedik díjjal tértek haza.

Első díjas lett a Lőrincz Zente Örs, Mantia Lilla, Pap Csenge Dorottya és Ráduly Roland Márk ötödik osztályosok alkotta Vasmatek csapat, valamint a Varázsvízilovak, melynek tagjai hetedikes tanulók: Bartos Kriszta, Fazakas Gergő, Miklós Janka és Tamás Péter. Második helyezett a Nem a részvétel, hanem a fontos elnevezésű csapat: Balázs Márton, Demeter Gergő, Mathis Bence és Kovács Álmos. Negyedik helyen végzett a Miklós Csenge, Tök-Dietrich Norbert, Csutak Dávid tizenegyedikes diákok Nem mondom meg nevet viselő csapata.

Gratulálunk a diákoknak és Deák Éva, Gödri Judith, valamint Ugron Szabolcs felkészítő tanároknak

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.