Felhívás!

Nappali tábor a Tanulók Házában

Nappali tábor a Tanulók Házában Cseperedő

A megyeszékhelyi Tanulók Háza második alkalommal szervez nappali tábort a kisiskolások számára június 17-28. között, két turnusban. A 9-14 óra között zajló tevékenységeken való részvétel ingyenes, az étkeztetést azonban nem sikerült megoldani, így a gyerekek a vizet és tízórait otthonról kell vigyék.

Nagyon népszerű a kézműves tevékenységeket, ügyességi játékokat, táncot, kartingozást, strandolást és kirándulást is magába foglaló nappali tábor, mintegy 300-an jelentkeztek be a megyeszékhelyről és a környező településekről, így a szervezők két csoportba osztották a gyerekeket. Az első 150 táborozó számára június 17-21. között szervezték a foglalkozásokat, a következő héten, június 24-28. között pedig újabb 150 diák kapcsolódhat be a 10 pedagógus által vezetett tevékenységekbe.

– Minden napnak más témája van, igyekeztünk változatos, színes foglalkozásokat szervezni. A nap 9 órakor mozgással, tánccal indul és 14 óráig tart. Hétfő az ismerkedés napja, tíz, 15 fős csoportba osztottuk a gyerekeket, akik csapatzászlót készítettek, bemutatkoztak és természetesen a közös játék sem maradt el. Kedden kézműves tevékenységek szerepeltek a programban, és a gokartok is előkerültek a garázsból, szerdán tízpróbás ügyességi versenyen kellett bizonyítsák rátermettségüket, csütörtök a strandolás napja, és ma kirándulással zárjuk az egy hetes nappali tábort – magyarázta Kerekes Jenő. Az igazgató szerint vannak román és magyar ajkú gyerekek is, így jó alkalom ez az egymással való ismerkedésre, barátkozásra és a nyelvgyakorlásra is.

Ott jártunkkor az ügyességi próbákkal igyekeztek megbirkózni a gyerekek, és mint kiderült, nem is olyan könnyű feladat gólyalábon járni vagy összehangoltan lépegetni.

A vakációs program célja tartalmas és hasznos időtöltést biztosítani a gyermekeknek, ugyanakkor népszerűsíteni a Tanulók Háza körtevékenységeit. A szervezők abban bíznak, hogy a táborozók betekintést nyerve az intézmény tevékenységeibe, kedvet kapnak és ősszel beiratkoznak a Tanulók Házába.

 

Csodalámpa Olvasóklub

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár idén három korcsoport számára szervez olvasás-népszerűsítő és szövegértést fejlesztő vakációs foglalkozást, három különböző időpontban. A Csodalámpa Olvasóklub címet viselő tevékenységre július 1-5. között az 1–2. osztályosokat várják, a 3–4. osztályosok számára július 8–12., illetve az 5–6. osztályosok számára június 24–28. között szervezik a programot, naponta 10–14 óra között magyar nyelven. Maximális létszám: 15 fő. Jelentkezni a könyvtár titkárságán lehet telefonon (0267 351 609) vagy személyesen naponta 15 óráig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.