Felhívás!

Mozgalmas évad előtt

Mozgalmas évad előtt Cseperedő

Több fesztiválra kapott meghívást a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, de a társulat készül a magyar népmese napjára és a Nagy-Kopeczky Kálmán-emléknapra is.

A Vajda Zsuzsanna, Pilári Gábor házaspár által rendezett, A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadás megújult változatával vesznek részt a IV. Fux Feszt – az Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválján is. Október második felében a Nagy-Lázár József által rendezett Bálna Béla című tengeri történettel lépnek fel a 18. Puck Báb- és Marionettszínházak Nemzetközi Fesztiválján. A társulat meghívást kapott a szeptember 14–15. között zajló a Szüret – Székelyföld Gyöngyei rendezvényre Egerbe, ahová A buták versenye című játékot viszik el, majd a megye különböző településein játszik az október 10–20. között szervezendő X. Székelyföld Napokon. Szeptember 30-án kiemelt programmal ünneplik a magyar népmese napját, és tervezik a december 3-i Nagy-Kopeczky Kálmán-emléknapot.

Az évad első felének célkitűzése, hogy a bábszínház repertoárjának friss és népszerű előadásait minél szélesebb célközönséghez eljuttassák. A műsoron tartott előadások – A buták versenye, A halhatatlanságra vágyó királyfi és a Bálna Béla – mellett új produkciók is színpadra kerülnek. Az évad folyamán vendégelőadásokkal látogat Sepsiszentgyörgyre a pécsi Márkus Színház, a felvidéki Écsi Gyöngyi, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a debreceni Vojtina Bábszínház, Fabók Mancsi Bábszínháza, illetve a kecskeméti Ciróka Bábszínház.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.