A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Móka és mozgás

Móka és mozgás Cseperedő

Nyáron sem tétlen a Kézdivásárhelyi SE táncszakosztálya, háromnapos táborral készült a táncoslábú gyerekeknek. A program során a latin- és moderntáncok lépéseinek elsajátítása és gyakorlása mellett a játék is fontos szerepet kapott.

A tábort két részre osztva szervezték meg, az első tegnap zárult, és tizenhárom kislány vett részt, főként olyanok, akik az egész év során a tánccsapat munkáját erősítik.
Pap Ágnes szakosztályvezető, a tábor szervezője elmondta, számos programmal készültek a gyerekeknek, de a nyári időt kihasználva, a hangsúlyt a szabadtéri programok kapták. A nappali tábor fő helyszíne a szervező – kisebb játszótérrel is felszerelt – kertje volt, ahol a reggeli tánctanulást mozgás- és készségfejlesztő játékok követtek, majd különböző vizes ügyességi játékokra is sor került. A három nap zárásaként tegnap a gyerekek egy kisebb műsorban mutatták be szüleiknek a tanultakat.
– A kikapcsolódáson és feltöltődésen túl a tábor célja, hogy a gyerekek a játék, a móka segítségével kerüljenek közelebb a mozgáshoz és a tánc világához, tartalmasan szórakozzanak, ezalatt pedig új barátságokat kössenek – mondta Pap Ágnes, akinek tánccsapatait már több helyi rendezvényen is láthatta a közönség.
A tábor második részét augusztus 14–16. között tartják majd hasonló program szerint. Akik lemaradtak, azok az ősztől csatlakozhatnak Pap Ágnes egész évben tevékenykedő csapataihoz.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Alusznak-e téli álmot a medvék?

Alusznak-e téli álmot a medvék?

Régen úgy tanultuk, hallottuk, a mesében is azt olvastuk, hogy ősszel a medvék jól meghíznak majd bemennek a barlangjukba és téli álomba merülnek, hibernálnak: a testhőmérsékletük lecsökken az életfunkciójuk – szívverésük, légzésük – anyagcseréjük lelassul. A hosszú tél folyamán, amikor a medve hibernál a felhalmozódott zsírt dolgozza fel, az táplálja, amikor ez elfogy a talpát nyalja mert jó zsíros. Majd február másodikán felébred, kijön a barlangól és ha meglátja az árnyékát visszamegy, mert későre fog kitavaszodni, ha nincs árnyék akkor már nem megy vissza mert hamarosan megérkezik a várva várt tavasz.