Hirdetés
Hirdetés

Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerés Cseperedő

Idén is díjazta a tanügyminiszter azokat a diákokat, akik a 2017–2018-as tanévben nemzetközi tantárgyversenyeken első, második, harmadik helyen végzetek vagy dicséretben részesültek. Háromszékről nyolc mikós és egy váradis tanuló részesült elismerésben a Bukarestben szervezett ünnepségen.

Diákjaink közül hárman a magyar nyelv és irodalom nemzetközi vetélkedőn értek el kitűnő eredményeket, a többiek matematikából voltak sikeresek. A Székely Mikó Kollégium diákjai: Miklós Csenge és Miklós Janka a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen elért második, míg Roth Apor a harmadik helyezéssel érdemelte ki a minisztérium elismerését. Bálint Hunor Ferenc, Bănică–Solymosi Irísz és Laczkó Csongor Lóránd szintén matematikából értek el jó eredményeket, dicséretet kaptak.

Hirdetés
Hirdetés

Kovács Petra és Kozsokár Hanna mikós diákok az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra Nemzetközi Verseny első díjasaiként, míg Szabó Alexia, a Váradi József Általános Iskola diákja második helyezettként kapott meghívást a minisztériumi díjazásra. Az oklevél mellett az elért helyezések függvényében 4400–2550 lej közötti pénzjutalommal ajándékozta meg a tanügyminisztérium a diákokat. A diákok mellett felkészítő tanáraikat – Bíró Béla, Deák Éva, Dobra Judit, Domokos Judit, Gödri Judith, Ugron Szabolcs és Tókos Ibolya Lujza – is jutalmazták, valamint azokat a tanintézményeket is, ahová a tanulók jártak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük