Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Mert olvasni jó

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Hirdetés
Hirdetés

Szabó T. Anna: Adventi kalendárium

„Zöld angyaltoll, egy kis fenyőág,/ karácsonyszagú és meleg. / Gyújtsd meg a legutolsó gyertyát!” – az az angyali üzenet.

És be is mehetsz – vár az ünnep, /és minden zárt ajtót kitár. /

A fa alatt angyalok ülnek – az ünnep azé, aki vár.”

Az ünnep azé, aki várja – és a várakozás ugyanolyan szép, mint maga az ünnep. A kint sötét és hideg, bent gyertyafényes, meleg téli estéken, amikor már túl vagy a rohanáson, és minden csokit megettél, csöndesedj el Szabó T. Anna békés soraival és Rofusz Kinga gyönyörű képeivel! Ha türelmes vagy, minden napra találsz egy verset… egészen karácsonyig.

(Forrás: moly.hu)

Silke Rose West, Joseph Sarosy: Hogyan meséljünk gyerekeknek?

„Az a cél vezérel minket, hogy segítsünk a szülőknek és pedagógusoknak abban, hogy meséket mondva alakítsanak ki bensőséges kapcsolatot a gyerekekkel. Ha az olvasó még nem kezdett el mesélni, azt javasoljuk, hogy még ma vágjon bele. Gyakorlat teszi a mestert.”

A mesemondás számos előnnyel jár: a gyerekek élvezik az érdekfeszítő történeteket, amelyek a család bensőséges közegében születnek meg. De épp ilyen fontos az is, hogy a mesemondó visszahódítja magának azt az ősi örömforrást, amely ezzel a kreatív kifejezésmóddal jár. Nem pusztán az számít, hogy kire vagy mire figyel a gyermek, hanem az is, hogy egy olyan csatornát hozunk létre, amelyen keresztül kifejezhetjük a mindennapi életünk érzelmeit, örömeit és gondjait. A mesemondás nem egyirányú utca: a kölcsönösségre és a kapcsolatra épül.


A szerzők bátorítják az olvasókat, és bebizonyítják, hogy a mesélés olyan készség, amelyet bárki fejleszteni tud, és amelyet bárki sikeresen gyakorolhat. A példamesék szemléltetik, hogy a gyerekeket az egyszerű cselekmény is elvarázsolja, a feladatok pedig útmutatást adnak és kísérletezésre buzdítják a mesemondókat.

(Forrás: moly.hu)

Mindkét könyv kölcsönözhető a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük