Felhívás!

Mert olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Lackfi János:Csodafogkrém

Van ám ebben a könyvben minden, no meg minden más is. Csak meg kell nyomni a csodafogkrém tubusát, már nyomódik is kifelé a sok mese. Mátyás király medvévé változik, büdös boszorkányok nyargalásznak a hátán, és majdnem otthagyja a fogát. Heninek olyan vakmerő terve támad, hogy be mer menni a boltba, ahol éles ollómadarak cikáznak. Dobozfejű Zsuzsika fejében elfér az egész világ csapágygolyóstul, rakétakilövőstül. A majom gyümölcscsel hajigál valakit, és így jó barátra tesz szert. Az ezüstcsigákkal kihímzett égen nyávogva röppen tova a kék vakondok serege, de nem bolondultunk meg, csak mesélünk.

Hát azt tudtátok, hogy a világ-űrben több bolygó létezik, mint ahány szem homok a világ összes vízpartján együttvéve? Vagy hogy ha a tehenet almával etetjük, berúg tőle? Vagy egyetlen tüsszentéssel több mint százezer mini baktériumot lövünk fel a levegőbe? Meg hogy a Szaturnuszon és a Jupiteren gyémánteső esik? Honnan szed ez a gyerek ilyeneket? Szerintem Lackfi János meséskönyvét olvassa.

Hétéves kortól ajánlott.

L. Molnár Edit: A sárga kanapé

Kisó lassan 16 éves. Néha randizik, de nem különösebben izgatja a dolog. Egészen addig, amíg fel nem bukkan a színen a szomszéd srác – illetve srácok. Hiszen egy testvérpár költözik a mellettük lévő házba. Kisó szerelmes lesz. Nagyon. Kristófba, a zöld szemű idősebbikbe. Ő a nagy szerelem, az igazi, az első. Legalábbis úgy tűnik. Aztán… egy pénteken naplót kezd írni. Ezt a naplót tartod most a kezedben. Fél év történéseit. 16 éves kortól ajánlott.

(Forrás: a könyv fülszövege)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárból kölcsönözhető. Internetes katalógusban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.