Felhívás!

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár két könyvet ajánl a gyerekek és szüleik figyelmébe.

Móra Ferenc: Csilicsali Csalavári Csalavér

Eredetileg rókának hívták őkelmét. Ám róka korában annyi rossz fát tett a tűzre, hogy ismerte már mindenki, mint a rossz pénzt. Megváltoztatta hát a nevét: Csilicsali Csalavári Csalavér lett. Az úrias új név mögött persze ugyanaz a furfangos, minden hájjal megkent csínytevő rejtőzik. Róla és igen tisztelt családjáról, Csalavérné asszonyságról, Cselefendi úrfiról, Csalarózsi kisasszonyról meg a többiekről szól Móra Ferenc mindig újraolvasható, mulatságos meseregénye. (A szöveg forrása: moly.hu)
Letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról (mek.oszk.hu).

Jules Verne: Kétévi vakáció

A vihar egy új-zélandi kikötő partjától elold egy vitorlás hajót, amelyen 15 fiúintézeti növendék alussza az igazak álmát. Mire a szerencsétlenséget felfedezik, a vitorlásnak nyoma vesz.
A hatóságok és a hozzátartozók hosszas, eredménytelen kutatás után beletörődnek a változhatatlanba, de nem úgy a nyílt óceánon felriadó utasok, a gyerekek. Életösztönük feltámad, s találékonyakká, ügyesekké, bátrakká teszi őket. Nem hajlandóak megadni magukat a tomboló elemeknek, s győztesekként kerülnek ki a harcból: kétheti, orkán űzte hányódás után egy lakatlan földdarabon partra dobja őket az óceán. Itt folytatódik hősies és okos küzdelmük a létért. A gyors szabadulás reménye híján megszervezik életüket az ismeretlen szigeten. Másfél év után egy váratlan fordulat csillantja meg a szabadulás reményét (…).


Verne ezt a drámai feszültséggel telített, kalandos történetet eleven elbeszélő modorban mondja el. (…) gyermekhősei életre szóló, kedves ismerősei maradnak a fiatal olvasóknak. (A szöveg forrása: moly.hu)
A regény letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról (mek.oszk.hu).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.