Felhívás!

Mert olvasni jó!

Mert olvasni jó! Cseperedő

Dániel András:

A kuflik és a máshogyoszkóp

„Tudod-e, mi történik, ha azt mondod, hajjajjaj, aztán átrakod a lila gombodat a bal zsebedből a jobb zsebedbe? Képzeld, Fityirc sem tudta! Eszébe sem jutott, hogy egyáltalán bármi történne. Pedig pontosan így kell elővarázsolni a máshogyoszkópot! Tessék? Hogy az mi? Azt a saját szemeddel kell látnod…

Pofánka egy különösen vidám délelőttön páros passzolgatóst játszik Valérral. Amikor a gumófocit egy ráncos tokafa odújából visszaszerezve sietne vissza a barátjához, akkor jön rá valamire: egy tokafából sosem lehet ugyanoda visszajutni. Vagyis ugyanoda talán igen, de sosem ugyanakkor.

(Forrás: www.libri.hu)

Megumi Iwasa:

Szeretettel üdvözöl: Pingvin

Zsiráf napjai egyhangúan telnek a szavannán, ezért úgy dönt, levelet ír: „Add oda annak az állatnak, akivel a látóhatár túloldalán találkozol!” – mondja Pelikánnak, aki unalmában éppen nyitott egy postát. Így jut el a levél Pingvinhez, aki messze-messze, a Bálna-tengeren él. Igazi levélbarátság alakul ki kettejük között, míg egy nap Zsiráf úgy dönt, személyesen is ellátogat újdonsült barátjához!

(Forrás: www.moly.hu)

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusukban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt az online.kmkt.ro címen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.