Megújul az Adj, király, katonát!

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) idén tizenharmadik alkalommal szervezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedőt. Az Erdély-szerte meghirdetett vetélkedőre olyan diákok jelentkezését várják, akik játékosan, a mesék világán keresztül szeretnének a közösségekről és családról tanulni, akik a hasonló korú gyerekekkel való ismerkedés, barátságkötés által szeretnék feltérképezni a világot.

Az idei évben a vetélkedő menete majdnem mindenben eltér a megszokottól. A környezettudatosság jegyében zajló három elődöntő feladatsoraihoz a gyerekek egy internetes oldalon férhetnek hozzá. A meséket is webes felületen teszik közzé, így egy számítógépről vagy akár okostelefonról bármikor elérhetők. A mesékhez kapcsolódó feladatsorok előre közölt időpontokban elérhetővé válnak, ezeket a diákok bármikor kitöltetik a megadott határidőn belül. Ezzel a lépéssel szeretnék arra is buzdítani a fiatalokat, hogy használják ki az internet adta művelődési lehetőségeket, töltsék építő módon a számítógépezésre szánt idejüket.

Az első három fordulón elért pontszámok összesítése után a továbbjutó diákok megkezdhetik a felkészülést a november 16-án, Nagyenyeden megrendezésre kerülő MindentEldöntőre. Mint ismeretes, a verseny az V–VIII. osztályos tanulókat célozza meg, akik a vetélkedőn csoportokban versenyeznek. Az eddigi évektől eltérően ezek a csapatok nem véletlenszerűen alakulnak meg, a versenyzők előre összeállított csoporttal jelentkezhetnek a vetélkedőre.

A csapatok tagjai között kötelezően szerepelnie kell legalább egy ötödik osztályos tanulónak is. Jelentkezni szeptember 22-ig lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.