Felhívás!

Megnyitotta kapuit a Cimborák

Megnyitotta kapuit a Cimborák Cseperedő

Megkezdődött a bábszínházi évad. Szeptemberben négy, nagy népszerűségnek örvendő, ezért műsoron tartott előadásra várja nézőit a Cimborák Bábszínház.

Ma, szeptember 3-án a Buták versenye (képünkön) vásári játékot tekinthetitek meg 18 órától a bábszínház kamaratermében. A Cimborák Bábszínház előadása a népmesei hagyományból merítkezik. Benedek Elek meséiből készült játékot hatéves kortól ajánlják. Szeptember 9–16. között a 14 év felettieket szólítják meg a Részeg halottakat nem szolgálunk ki című kirakat-előadással. Szeptember 24-én és 25-én 11 órától A fehér macskahercegnőre várják a három év feletti cimborákat. Jó tudni, hogy a fehér macskahercegnő birodalma nincs messze. Csupán három macskatalpnyom délre, két macskabajusz távolság nyugatra, és már ott is vagyunk. Ó, az egy varázskert! Ott él a kis Macskahercegnő, és ha őt elrabolja a gonosz Patkány-vasorrú bába, akkor a testőrnek bizony csak egy dolga akad: hogy a gonosz nyomába eredjen, és kiszabadítsa áhított Macskahercegnőjét… Ha ez nem sikerül erővel, akkor marad a furfang, az ész. A kérdés adott: vajon sikerülni fog? Vajon a gonoszt legyőzik, és Pindurkandúr elnyeri a Fehér Macskahercegnő kezét? Mindenre fény derül az előadáson.

Szeptember 28-án és 29-én 12 órától A fák titkos szíve előadásra várják a nézőket. Az afrikai népmese alapján készült produkció főszereplői egy nyúl, egy hiéna meg egy baobabfa, melyet a fekete kontinensen az élet fájának tartanak. Évezredes szimbóluma az életenergiának, teljesítménynek és a fiatalság megőrzésének. Minden más növénynél jobban ismeri a hosszú élet titkát. Ez az afrikai népmese a Föld bármelyik pontján érvényes, és jelenleg talán időszerűbb, mint valaha – vélik az alkotók.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.