Felhívás!

Megjelent a Varázstoll

Megjelent a Varázstoll Cseperedő

A Váradi József Általános Iskola I-IV. osztályos tanulóinak meséi, versei és rajzai immár 15. alkalommal kelnek életre a Varázstoll lapjain. Színesek, izgalmasak, akárcsak a borító: rózsaszín elefánt, hátán kíváncsi legényke üldögél, úgy tűnik, társaival kalandos utazásra indult. A szerkesztésben és anyagbegyűjtésben nagy szerepet vállaltak Péter Kinga, Halada Melinda és Bedő Magdolna tanítók.

Kalandos utazást ígér a Varázstoll is annak, aki fellapozza. Betekintést nyerhet a váradis diákok gondolataiba, megcsodálhatja kreativitásukat nemcsak a fogalmazás, hanem a rajzolás terén is. Kedvenc témájuk az állatok világa, ahol igaz barátságok köttetnek. Lili, a rókalány magányát Hapci nyuszi oldja, Fanni félelmét Jázmin pók. A sün a nyúllal és a macskával is jó barát tud lenni, akárcsak a tyúk az őt eleinte bántani akaró cicussal. Történetek sora példázza az elfogadás, a segítőkészség, az összefogás erejét.

Mesék szárnyán lebegve jutunk el az Óperenciás tengeren innen és túlra, ahol mesehősök fogalmazzák meg többek közt, hogy a pénz nem boldogít, a család sokkal fontosabb, mint bármi az életben, a szerelemre megéri várni, mint ahogy az igazi kincsre is. Nagyon sok történet Egyiptomba vezet, ahol múmiákkal találkozhatunk, de elkísérhetjük Tutanhamont a Holdra, és rácsodálkozhatunk egy űrlénnyel való találkozására. Izgatottan várhatjuk azt is, hogy az újonnan felfedezett piramis milyen csodákat rejt, vagy hogyan szabadul ki végül a fáraó macskája a piramis labirintusából.

A Varázstoll utolsó lapjain igazi vásári hangulat fogad, farsangi mulatságba csöppenünk, szilvásgombóc és frissen sült kenyér illata bódít, tavaszvárás izgalma bizseregtet. Kalandozásunk végén a tűz mellett melegedhetünk, és Tűzrőlpattant Dalnokival dúdolhatjuk: ,,tüzet raktam, tűzről daloltam, a kialvó tűzből a parazsat megmentettem”.

Kívánjuk, hogy az alkotás vágya, tüze, parazsa továbbra is ott égjen a váradis kisiskolások lelkében, hogy jövőre a 16. Varázstoll is megszülethessen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások