Felhívás!

Matematika vetélkedő, magyar olimpiász

Matematika vetélkedő, magyar olimpiász Cseperedő

Javában zajlanak a körzeti és megyei szintű tantárgyversenyek. A napokban hozták nyilvánosságra a magyar gimnáziumos és középiskolás diákok számára szervezett matematika verseny és a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom tantárgyverseny 5-8. osztályos tanulók számára szervezett körzeti forduló eredményeit.

Több száz diák vett részt az Erdélyi Magyar Matematikaverseny (EMMV) megyei szakaszán. Az országos megmérettetésre a legjobban teljesítő diákok jutottak tovább.

Az ötödik osztályosoknál az első helyen Tatár Bence (Székely Mikó Kollégium) végzett, második Jánó Ákos (kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceum) és harmadik Ráduly Roland Márk (Mikó). A hatodikosoknál Orbán Vilmos, Fülöp Véda (mindketten a Kőrösi Csoma Sándor Líceumból) és Pakucs-Damokos Karolina (Mikó), a hetedikesek csoportjában Miklós Janka (Mikó), Orbán Pál (Nagy Mózes Elméleti Líceum), valamint Tamás Péter és Bartos Kriszta mikós tanulók bizonyultak a legjobbaknak. A végzős gimnazistáknál Bereczki Anna (Mikes Kelemen Főgimnázium), Tóth Zsófia (kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskola) és Dobra László-Edgár (Nagy Mózes) végeztek az első három helyen. A 9. osztályosoknál három mikós – Kovács Álmos, Demeter Gergő és Kotró Előd – végzett az élen, míg a tizedikeseknél Laczkó Csongor Lóránd (Mikó), Vitályos Norbert (Nagy Mózes), Boga Zsombor (Baróti Szabó Dávid Líceum), valamint Csiszár Csanád és Vitus Szabolcs mikós diákok, a tizenegyedikeseknél Miklós Csenge, Roth Apor mikósok, Szász Zsolt (Baróti Szabó Dávid) és Czira Borbála (Nagy Mózes), a tizenkettedikeseknél Bodor Éva-Andrea (Mikó), Nagy Anita-Enikő (Baróti Szabó Dávid) és Bokor Krisztián (Nagy Mózes) szerezte a legtöbb pontot.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak (Bende Izabella, Bíró Béla, Dáni Zsuzsanna, Deák Éva, Gáspár Mária Magdolna, Gödri Judith, Istók Éva, Kész Mária, Oláh-Ilkei Árpád, Pap Csilla, Ugron Szabolcs és Varga Csilla).

Lezajlott a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom tantárgyverseny gimnazista diákok számára szervezett körzeti fordulója is. A megye négy városában szervezett megmérettetésen 330 tanuló vett részt, és minden 8,5 pontot elért versenyző továbbjutott a megyei szakaszra. Az ötödik osztályosoknál 21, a hatodikosoknál 28, a hetedikeseknél 27, míg a végzős gimnazisták közül 18 tanuló vehet részt a megyei olimpiászon.

Február 16-án, a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartják a XXVII. Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz–Földtan verseny megyei fordulóját a hetedik és nyolcadikos tanulók számára. A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ). A versenyzők az RMPSZ megbízott tételírói által összeállított központi feladatlapot oldják meg. Az első és második helyezettek továbbjutnak az országos döntőre, melyet március 23-án Kolozsváron a Báthory István Elméleti Líceumban szerveznek meg. Az országos döntőn a legmagasabb pontszámot elért négy 7. évfolyamos és négy 8. évfolyamos tanuló jut tovább a május 10-12. között Egerben sorra kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.