Felhívás!

Márciusban próbavizsgák

A megyei próbavizsga után újabb szintfelmérőn kell részt venniük a háromszéki nyolcadikos, tizenegyedikes és tizenkettedikes diákoknak. A tanügyminisztérium márciusban, egy időben szervezi meg az országosan egységes próbavizsgát. A tételeket az oktatási tárca munkatársai dolgozzák ki.

Március 13-án román nyelvből mérik fel a diákok tudását, 14-én a nemzeti kisebbségekhez tartozó tanulók anyanyelvből vizsgáznak, 15-én a nyolcadikosok matematikából, a középiskolások pedig a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból írnak dolgozatot, 17-én pedig a választott tantárgyból. Az országos szintű felmérések eredményeit március 31-én teszi közzé a minisztérium.
A háromszéki tanfelügyelőség 2017 novemberében már szervezett egy megyei szintű próbavizsgát az általános- és középiskolások számára. A nyolcadik osztályosok 47,17 százaléka írta meg az átmenő jegyet a megyei szintű próba-képességvizsgán. A megmérettetésen résztvevő diákok közel fele, 48 százaléka kapott ötöst vagy annál nagyobb jegyet románból, míg magyarból 74,45%, matematikából 28,40%-os volt az átmenési arány. Románból egy diák, matematikából pedig három tanuló írt tízes dolgozatot. A végzős középiskolásoknak a 39,29 százaléka érte el az átmenést jelentő hatos átlagot. Matematikából a diákok mindössze 43,06 százaléka vizsgázott sikeresen, románból 66,12, magyarból 78,01, míg történelemből 78,15 százalékuk kapott átmenő jegyet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.