Felhívás!

Lehet pályázni

Ebben a tanévben is támogatásban részesülnek a nehéz anyagi körülmények között élő diákok.

A Líceumi pénz néven ismert támogatást azok a középiskolások igényelhetik, akiknek családjában július-augusztus-szeptember időszakban az egy főre eső jövedelem 150 lej alatt volt. A szociális ösztöndíjra azok a tanulók jogosultak, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az országos minimálbér felét, vagyis a 725 lejt, nincs 2 hektárnál nagyobb földjük és magánvállalkozásuk.

A félárvasági és betegségi szociális ösztöndíj nem jövedelemfüggő, minden – az előírásoknak megfelelő – igénylő megkaphatja. A kéréseket az iskolák titkárságán kell leadni.

Lehet pályázni az Ady Endre ösztöndíjra is. A Kovászna, Brassó, illetve moldvai megyéket és Bukarestet átfogó Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az Emberi Erőforrás minisztérium megbízásából 7,5 millió forint értékű alapot kezel, személyenként 100 ezer forint értékű ösztöndíjat oszt ki pályázati úton. A támogatásban kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű VI–XII. osztályos diákok részesülnek. Az ösztöndíjak folyósításának tervezett időpontja 2018 márciusa. A pályázatot a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács székhelyén lehet benyújtani október 22-ig.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.