Felhívás!

Kreatív időtöltés

Kreatív időtöltés Cseperedő

Virágozta anno… címmel hirdetett rajz- és alkotópályázatot a bútorfestésről a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye óvodai és iskolai vagy egyéni gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni pályázók számára.

A pályázat egyik fontos célja, hogy ösztönözzék az otthon maradó családokat a kreatív időtöltésre, a közös alkotásra, hogy megörökítsék a népi bútorfestés emlékeit, motívumait, formavilágát. Rajzok mellett társasjátékkal, memóriajátékkal vagy mesekönyvként összefűzött alkotásokkal, képeslappal és könyvjelzővel is lehet pályázni. A felsősöktől népzenei könyv- vagy lemezborítótervet, képregényt is várnak. Öt korcsportban – óvodások, alsósok, felsősök, középiskolások, gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó, 1–8. osztályos tanulók – csoportosan és egyénileg is lehet pályázatot benyújtani akár digitális formában is. A rajzversenyre beérkezett műveket szakértő zsűri fogja értékelni.

A legszebb alkotásokból a szervezők kiállítást rendeznek, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek. Értékes különdíjak mellett a fődíj múzeumpedagógiai foglalkozás.

Jelentkezni a Kárpát-medencéből és a diaszpórából lehet, a pályázatokat április 30-ig várják. További tudnivalók a hagyomanyokhaza.hu oldalon olvashatóak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.