Hirdetés
Hirdetés

Közös zenélés

Közös zenélés Cseperedő

A megyeszékhelyi Csipike Napközi Otthon nagycsoportos gyerekei zenés előadással, a szülőket is bevonva hangolódtak a karácsonyra.

Gyerekek karácsonyi énekétől zengett a megyeszékhelyi unitárius templom. A Csipike, Kutykurutty, Napraforgó és Buburuzele nagycsoportok óvodásai egymást váltva varázsoltak ünnepváró hangulatot. A jelenlévőket Nagy Erzsébet igazgatónő köszöntötte. „A harang méltóságos bongása, a csengő csilingelő hangja Jézus eljövetelét jelzi. Ahogy közeledünk az ünnephez, a harangszó életre kel: ott lakozik a száncsengő hangjában, a templomok tornyában, a gyermek éneklő, csengő hangjában, és egy legenda szerint még a tenger mélyére süllyedt harangok hangjában is, rezgésbe hozva a körülöttünk lévő nagyvilágot” – mondta.

Hirdetés
Hirdetés

Az óvodások vidám, örömteli előadása után a szülők egy csoportja: Lőfi Gellért, Miron Cătălin, Fejér Szilárd, Albert Balázs, Albert Zsuzsanna, Babos Margit, Csilip Mónika, Cseresznyés Cecília, és Cseresznyés Szilárd élő zenei kísérettel, magyar és román nyelven, közismert karácsonyi dalokkal fokozta a gyerekek által megalapozott ünnepi hangulatot. A dalszövegeket kivetítették, lehetőséget adva a szülőknek, nagyszülőknek, hogy bekapcsolódjanak a közös éneklésbe. Búcsúzóul mindenki üdvözlőlapot és karácsonyfa cukorkát kapott ajándékba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük