Felhívás!

Környezettudatos nevelés

Környezettudatos nevelés Cseperedő

„Az ezerarcú természet barátai” négyéves nevelési projekt keretében tavaly készült el az Ágas-bogas tanösvény első, fákat bemutató része, ami idén a madarakról szóló tudnivalókkal egészül ki.

Az idei tanévre a Barátaim a madarak témát választottuk, és úgy állítottuk össze a madaras foglalkozásainkat, hogy következetesen épüljenek a fa témakörben korábban megvalósított tevékenységekre, ezáltal biztosítva egy folyamatosságot, mind a gyermekek, mind a felnőttek körében.

Mivel önerőből nem lehet megvalósítani a tanösvény folytatását, idén ismét pályáztunk Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél. Mindkét pályázatunk sikeres elbírálásban részesült, s ennek köszönhetően folytatni tudjuk a tavaly elkezdett Ágas-bogas tanösvény bővítését a Madarászó Ágas-bogas nevet viselő tanösvénnyel. Olyan madárbarát kertet szeretnénk kialakítani, ahol a madarak tanulmányozása és a kis szárnyas énekesek dalolása révén óvodásaink is jól érzik magukat. Feladatunknak tartjuk a madarak szeretetére nevelést, és az a tíz madár, amely felkerül a tanösvény információs táblájára, azt a célt szolgálja, hogy minél több ismeretet közöljenek gyermekeinknek a madárvilág sokszínűségéről.

Köszönjük a támogatást Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának, hiszen sikerült a 4 darab faállványt elkészíttetnünk, amelyekre az információs táblák kerülnek a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-nél nyert pályázati pénzből.

Bedőházi Emese Aranka és Vasile Ágnes projektfelelős óvónők

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.