A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Könyvajánló

Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek figyelmébe.

Varga Bálint: Amit végleg kitörölnél
Hogyan lépjünk bele kétszer ugyanabba a folyóba? – akár ez is lehetne a jelmondata Varga Bálint folytatásos ifjúsági detektívregényének. Az Amit végleg kitörölnél főszereplői ugyanis, alig fél évvel a Váltságdíj nélkül túl izgalmasra sikeredett nyári szünideje után, már megint (naná, hogy a téli vakáció alatt) hatalmas slamasztikában találják magukat.
Az ilyen lányokra és fiúkra mondják, természetesen csak a hátuk mögött összesúgva, hogy ezek aztán igazán balhés tagok. Pedig ők nem akarják a bajt, most is éppen a karácsonyt készülnek megünnepelni. De ugyan kinek van erre ideje, amikor ismeretlenek újra jól belekavarnak a nyugodt mindennapokba.
(Forrás: www.olvassbele.hu)

 

Dániel András: Egy kupac kufli
„Nem is kifli. Nem is kukac. Nem is bab, de nem is kavics. Kufli. Egy kufli sok mindenre hasonlít, és semmire sem. Pattog, mint egy gumilabda, pedig nem is az. Színes, mint egy nyalóka, pedig nem ehető. Van kicsi, van nagy. Van kövér, és van sovány. Jönnek-mennek, sosem tudni, honnan hova…”
Az Egy kupac kufli a Kuflik-sorozat első könyve, itt ismerkedünk meg velük, kalandjaik pedig a továbbiakban elkísérnek minket. Heten vannak ők, mint a… kuflik. Szép, színes egyéniséggel bíró egyedek. Viccesek, egy kicsit esetlenek, kedvesen bumfordiak, élvezik az élet adta szépségeket.
(Forrás:
www.kulturleny.wordpress.com)

 

 

 

 

 

 

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen. Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat egyaránt!
(A Bod Péter
Megyei Könyvtár ajánlása

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Alusznak-e téli álmot a medvék?

Alusznak-e téli álmot a medvék?

Régen úgy tanultuk, hallottuk, a mesében is azt olvastuk, hogy ősszel a medvék jól meghíznak majd bemennek a barlangjukba és téli álomba merülnek, hibernálnak: a testhőmérsékletük lecsökken az életfunkciójuk – szívverésük, légzésük – anyagcseréjük lelassul. A hosszú tél folyamán, amikor a medve hibernál a felhalmozódott zsírt dolgozza fel, az táplálja, amikor ez elfogy a talpát nyalja mert jó zsíros. Majd február másodikán felébred, kijön a barlangól és ha meglátja az árnyékát visszamegy, mert későre fog kitavaszodni, ha nincs árnyék akkor már nem megy vissza mert hamarosan megérkezik a várva várt tavasz.