A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Könyvajánló

Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és a szülők figyelmébe.

Agnès Lacor – Gwen Le Gac: Lili című könyve egy kislányról szól. „Lili a kishúgom. Jó játszani vele. / Holdvilág az arca, mandula a szeme” – így indul a francia szerzőpáros kisgyerekeknek szóló képeskönyve, amelynek főszereplője egy Down-szindrómával élő kislány. A Csimota Kiadó Tolerancia sorozatának Lili című darabja jó alkalom, hogy olyan témákról beszélgessünk, amelyek a legtöbb család hétköznapjaiban nincsenek jelen.
(Forrás: www. magyarnarancs. hu).
Jorn Lier Horst – Hans Jorgen Sandnes: Zivatarfelhő akció című kötetben levő Haraldvárosban titokzatos tolvajok garázdálkodnak. Nyoma vész többek között Monsen pék élesztőkészletének, az új stéghez szánt hordóknak és a parkban növő borókabokroknak is. A 2. számú nyomozóiroda veszi kezébe az ügyet. Tiril és Oliver a nyomkövető Nyolcas kutyával együtt indul a tettesek felkutatására. Jorn Lier Horst, akit Norvégia egyik legjobb krimiszerzőjének tartanak, ezúttal gyerekeknek írt krimisorozatot. A szerző korábban nyomozóként dolgozott a rendőrségen, a 2. számú nyomozóiroda egyes részeinek cselekményét is a valóságból vette. Gyilkosság, rablás, ujjlenyomatok, vér- és lőpornyomok. Nagy rejtélyek, csúf hazugságok és elhallgatott titkok. A színes illusztrációkkal ellátott gyerekkrimisorozatot 6-10 éveseknek ajánlják.
(Forrás: www.moly.hu)
Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro címen.
(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.