Felhívás!

Könyvajánló

Könyvajánló Cseperedő

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal Nagy Katalin A világ legrosszabb gyereke és David Cali Azért nem írtam leckét, mert című könyveket ajánlja a gyerekek és a szülők figyelmébe:

 

A világ legrosszabb gyereke

Kavics, Nagy Katalin regényének hőse, persze, hogy nem a világ legrosszabb gyereke, csak a Nénike, akit az őrzésével megbíztak, mondogatja róla, hogy ő a legrosszabb. Mert hát Kavics nem szeret egész délutánokon át egyedül üldögélni a zárt szobában, s ezért iskola után, a Nénike szerint, „csavarog”. Mennyi problémával bajlódik egy kisfiú, akinek új lakóhelyén még nincsenek korához illő barátai, s akit – okkal, ok nélkül – kiközösítenek egy időre a lakótelepi gyerekek: erről szól Nagy Katalin regénye. Aki ismeri a szerző előző Vakarcs-köteteit, a nagy sikerű Intőkönyvem történetét és a Legfeljebb három pofont, tudja, hogy megint csak nagy gyerekismerettel, jó humorral írt, érdekes történetet kap, amelynek középpontjában egy izgató pedagógiai gond áll. (Forrás: www.zakanntolvas.hu)

 

Azért nem írtam leckét, mert

David Cali könyvéből kiderül, hogy az iskola (újra)kezdés rázós ügy. Dacára a legpedánsabban vezetett leckefüzetnek és a legkidolgozottabb reggeli rutinnak, sajnos, mindenkinek becsúsznak olyan napok, amikor késve érkezik az iskolába és/vagy még leckéje sincs. Ha valaki most szerzi első tapasztalatait, akkor azért, ha pedig már vannak ilyen irányú élményei, akkor meg azért. Az ezt az időszakot körbelengő feszültséget semmi sem tudja jobban oldani, mint a szívből jövő, önfeledt nevetés. (Forrás: www.hintafa.blog.hu)

 

 

 

 

 

 

 

Mindkét könyv a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes olvasmánnyal együtt, az online.kmkt.ro honlapon.

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.