Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kézdivásárhelyi földrajzosok

Kézdivásárhelyi földrajzosok Cseperedő

A céhes városbeli Molnár Józsiás Általános Iskola diákjai kitűnően szerepeltek a földrajzversenyeken, többen is továbbjutottak az országos és nemzetközi szakaszra. Az eredmények mögött kitartó munka áll.

– Ebben a tanévben három földrajzos csoporttal dolgoztam, összesen 12 tanulóval az 5, 7 illetve a 8. osztályból. Heti rendszerességgel találkozunk, beleértve a vakációkat is. A versenyekre a felkészülés szeptembertől–szeptemberig, ötödik osztálytól nyolcadikig tart – magyarázta Veres Enikő tanár. Bevallása szerint azon szerencsés pedagógusok közé tartozik, aki nagyon tehetséges gyermekeket taníthat, olyan diákokat, akiknek a tudása, érdeklődése más tárgyak felé is irányul, hiszen a földrajz összekapcsolja a matematikát, a fizikát, a biológiát a környezettudománnyal és nem utolsó sorban hozzájárul a gyermekek történelmi vagy akár geopolitikai szemléletének kialakításához.

Hirdetés
Hirdetés

– A cél a tudás, hiszen bármilyen sablonosan is hangzik, én hiszem azt, hogy a tudás hatalom. A verseny csak eszköz, ahol megtanulnak nyerni és veszíteni, felmérni a saját erejüket, ahol tapasztalatot szereznek a jövendő évek megmérettetéseihez, pontosabban az előttük álló vizsgák buktatóinak a kiismeréséhez – tette hozzá.

Ezek a versenyek rávilágítanak a csoportban való tanulás előnyeire és nem utolsó sorban az egyéni sikereik vagy kudarcaik erősítik egyéniségüket.

– Minden verseny előtt megpróbálom tudatosítani bennük, hogy ők győztesek még akkor is, ha nem hoznak díjat. Igen, hiszen a gyermeknek meg kell tanulnia úgy veszíteni, hogy a kudarc további munkára sarkallja, és úgy győzni, hogy a megszerzett tudásuk fényében is tisztán lássák azt, amit még ezután kell megérteniük, felkutatniuk. A pedagógusnak a tanítvány sikere hasonló elégtételt jelent mint a szülőnek a gyereke sikere – mondta.

A Teleki Pál Kárpát-medencei Földrajz-Földtan Verseny megyei szakaszán Fazakas Apor (7. osztály) és Beke Anikó (8. o.) dicséretben részesültek, Fábián Hunor Attila (7. o.) második helyezettként kapott meghívást a vetélkedő országos szakaszára, ahol dicséretet kapott és továbbjutott az egri nemzetközi szakaszra. A Terra Földrajz Verseny megyei szakaszán Szász Zsuzsa (5. o.) dicséretben részesült, ötön – Szász Boróka (5. o.), Benkő Karola (5. o.), Vargyasi Bálint (5. o.), Fábián Hunor Attila (7. o.) és Fazakas Apor (7. o.) jutottak tovább az országos szakaszra. A megyei földrajz tantárgyversenyen Beke Anikó (8. o.) második helyen végzett.

– Nagyon büszke vagyok nemcsak az előbb felsorolt tanítványaimra, hanem azokra is akik az angol tantárgyversenyen (Bartha Botond, Benke Kriszta, Beke Anikó, mindannyian 8. osztályosok), vagy a földrajzos csapat tagjaként kitartó munkával jó eredményeket értek el: Droste Muriel Alegra (5. o.), Bálint Bálint (7. o.), Kertész Boglárka Anna, Szotyori Dorka és Áda Bálint (8. osztályosok). A versenyekhez, a pluszmunkához erőt a szakmám szeretete, a diákjaim lelkesedése, kitartása, valamint az az öröm adja, hogy a munkámra szükség van – fogalmazta meg Veres Enikő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük