Felhívás!

Kalandozás Kalimpával

Kalandozás Kalimpával Cseperedő

Hétfőn kezdődött és ma ér véget az első és második osztályos kisdiákok számára szervezett olvasásnépszerűsítő és szöveg­értést fejlesztő vakációs foglalkozás a Bod Péter Megyei Könyvtárban A Csodalámpa Olvasóklub tevékenységei 10 és 14 óra között zajlanak.

Tizennyolc kisdiák kelt útra nap, mint nap Kalimpával (Stiglincz Milán-Varga Norbert: Kalimpa) a kezdetben csetlő-botló, majd egyre ügyesedő bábfiúval, hogy megkeressék a bájitalhoz szükséges alapanyagokat, a négy elemet: vizet, földet (iszapot), levegőt és tüzet. Ezek begyűjtése nem egyszerű feladat: ügyességet, bátorságot, és kitartást igényelt, de végül minden akadályt legyőz a csapat, és sikerül megtörniük a királyon ülő átkot.
A csoportvezetők által felolvasott történeteket, a hallottakat megbeszélték, énekeket tanultak, és kézműves foglalkozásokon vettek részt.
– A témához kapcsolódó mesékből még több ismeretet szereztek a négy elemről, és a Dombi Szilvia Helga vezette mozgásos tevékenységek során pedig Kalimpával együtt ügyesedtek– mondta Tóth Wagner Anikó.
A Csodalámpa Olvasóklub július 30. és augusztus 3. között a 3–4. osztályosokat várja, ezt követően pedig a ötödikes és hatodikos gimnazisták számára szerveznek foglalkozásokat, hiszen a megyeszékhelyi könyvtár nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megszerettesse a gyerekekkel az olvasást. A vakációs foglalkozások során a szervezők arra vállalkoznak, hogy irodalmi értékkel bíró, a résztvevők korosztályának és érdeklődési körének megfelelő olvasmányok ajánlása és játékos feldolgozása révén felmutassák a gyerekek számára az olvasásban rejlő lehetőségeket: a fejlettebb önismeretet, a világban való könnyebb tájékozódást, magabiztosságot és jobb iskolai teljesítményt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.